Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който изпълни последната българска мисия

...
Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който изпълни последната българска мисия
Коментари Харесай

Награди за медиците от последната българска мисия в Мали

Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който извърши последната българска задача в Мали бе отличен за високия си професионализъм от министъра на защитата и командира на Съвместното командване на силите.


Национален пълководец на българския контингент бе капитан доктор Елисавета Грънчарова. Заедно с сътрудниците си: старшина Кремена Петрова, старши сержант Елеонора Василева, старши сержант Иван Петров, се грижеха през последните пет месеца за персоналния състав на щаба на Мисията на Европейския съюз, основан в малийската столица Бамако.


За първи път български военни медици се включват в Мисията през 2013 година, като за 10 години ВМА е изпратила 30 екипа или общо 127 медицински експерти.


Радостен да ви поздравявам от името на управлението на ВМА още веднъж на родна земя. Изключително горделив съм да ви поздравя за чудесно изпълнената задача в Мали.

Само преди броени дни своите офицерски пагони получи първият випуск военни лекари. А през днешния ден, вие с гордо вдигната глава, с насъбран опит и обогатени познания приключвате задача в далечна дестинация. Символиката в младите сътрудници, влели се в редиците на Военномедицинската работа, и последният медицински екип от задграничната задача в Мали, като че ли най-ярко показва приемствеността сред поколенията военни лекари. Вие показахте образеца, който би трябвало да бъде следван – постоянно и на всички места военните лекари са опора и вяра, подготвени за всеотдайност за осъществяването на най-благородната цел – да спасиш човешки живот. Благодаря ви за почтено осъществявания дълг, съобщи при посрещането на екипа полк. доцент Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото здравно обезпечаване. Поздравления за високите достижения в службата, осъществяване на служебните отговорности в комплицирана конюнктура и за проявения висок професионализъм, отговорност и издръжливост, медиците получиха и от командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР