Екипът на София филм фест представя най-доброто българско кино от

...
Екипът на София филм фест представя най-доброто българско кино от
Коментари Харесай

София филм фест спира в Челопеч

Екипът на " София филм фест " показва най-хубавото българско кино от последните години пред публиката на Челопеч. Всяка неделя вечер през август ще има прожекции в парка " Корминеш " на особено подбрани кино произведения. Входът е свободен.

" София филм фест в Челопеч " стартира на 4 август в 21 ч. с един от най-харесваните нови български филми - " Снимка с Юки ", дебют на режисьора Лъчезар Аврамов. В лентата вземат участие Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, " превзел " Холивуд - Димитър Маринов, както и известният боксьор Севдалин Тодоров. На 11 август в 21 ч. е началото на прожекцията на " Миграцията на паламуда " на режисьора Людмил Тодоров. Зрителите ще гледат на 18 август от 21 ч. кино лентата на Стефан Командарев " Посоки ", чиято премиера беше в формалната селекция на конкурсната стратегия " Особен взор " в Кан и който завоюва овациите на публиката и рецензията там.

Организаторите включват и значим филм с историческа тема - " Врагове " на Светослав Овчаров, майстор-режисьор и ловък ценител на предишното и българската история, който персонално ще показа творбата си пред публиката в Челопеч. Разказът ще върне феновете повече от век обратно във времето на Балканската война. Турски броненосец тероризира с далекобойните си оръдия българската войска. Въпреки несъгласията между тях група обезверени военни се заемат да пренесат по суша лодка. Те желаят да я трансфорат в жива торпила и да потопят броненосеца. По пътя се сблъскват с турски бойци, които от врагове стават техни съдружници. Противоречията сред българите може да се окажат по-силни от омразата към враговете. Оператор е един от най-хубавите майстори на кинообрази в България - Рали Ралчев, функциите са поверени на Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров. Във филмографията на Светослав Овчаров има 26 документални и шест игрални кино лентата, добавя Светлана Дамянова от пресофиса на СФФ.

Програмата се реализира от " Арт фест/СФФ " и община Челопеч с поддръжката на ИА " Национален кино център " и веригата киносалони " Europa Cinemas ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР