Екипът на Google за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда

...
Екипът на Google за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда
Коментари Харесай

Google е спрял 3.2 млрд. лоши реклами през 2017 г.

Екипът на Гугъл за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда „лоши“ реклами през 2017 година, показа компанията. Това е нарастване с 88 % по отношение на предната година, когато са били отстранени 1.7 милиарда от тези непозволени реклами. Казано по различен метод, всяка секунда през 2017 година Гугъл е свалял по повече от 100 реклами.

Лошите реклами включват всевъзможен вид реклами, които нарушават рекламните правила на интернет колоса. Сред тях са фишинг схеми, лъжливи и подвеждащи реклами, малуер и други Те могат да бъдат както самостоятелни, по този начин и координирани схеми на измамници, с които те печелят пари.

Според Гугъл, огромната част от тези нездравословни реклами са били уловени и свалени преди да се трансфорат в сериозна опасност за крайните консуматори. 79 милиона реклами са се опитвали да препращат към цялостни с малуер уеб сайтове, а 66 милиона са от категорията „trick-to-click“. 7000 акаунта са свалени за това, че маскират препратки към рискови уеб сайтове с действителни новинарски заглавия.

Общо 320 000 рекламодатели са били извадени от рекламната мрежа на Гугъл вследствие на тези нарушавания.

На законните си сътрудници компанията е платила 12.6 милиарда $. Имайки поради, че огромната част от приходите на Гугъл идват точно от реклами, компанията наложително би трябвало да поставя огромни старания, с цел да потвърди, че платформата ѝ заслужава доверие .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР