Екипът на Археологическия музей в Хисаря посрещна туристи от висок

...
Екипът на Археологическия музей в Хисаря посрещна туристи от висок
Коментари Харесай

Асен Василев и Атанас Атанасов се разходиха в Града на императорите

Екипът на Археологическия музей в Хисаря посрещна туристи от висок сан. Разходка в Хисаря през уикенда бяха избрали вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на културата Атанас Атанасов. Заедно с компания те се появиха на първо време на Римските терми, а екскурзоводите бяха сюрпризирани от визитата им. Оказа се в действителност, че двамата са в Града на императорите за почивните дни и с интерес преглеждат забележителностите, заяви " Марица ".

Мая Апостолова от Археологическия музей ги разведе в залите на Римските терми и им сподели новаторските приложения за добавена действителност, въведени в последно време. Те дават опция посредством мобилния телефон екскурзиантът да добави към селфито си бога на здравето Асклепий, трите нимфи и други артефакти, открити на място.

След това министрите разгледаха и Археологическия  музей и се застояха пред витрините с артефакти, открити при археологически разкопки в античния град.

 Министрите Асен Василев и Атанас Атанасов останаха впечатлени от положителната работа на екипа, изключително от новаторските приложения, сподели пред „ Марица “ шефът доцент доктор Митко Маджаров. Двамата се разписаха в книгата за гости и благодариха за топлото посрещане. Екипът на музея също благодарил на Василев и Атанасов, че избрали за почивния си ден Хисаря и разходка в археологическия резерват.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР