Екип от ветеринарни хирурзи и анестезиолози отстрани 800-грамов тумор от

...
Екип от ветеринарни хирурзи и анестезиолози отстрани 800-грамов тумор от
Коментари Харесай

Уникална операция на циркова камила извършиха ветеринари от Тракийския университет

Екип от ветеринарни хирурзи и анестезиолози в профил 800-грамов израстък от камила във Ветеринарните клиники на Тракийски университет – Стара Загора, предава Дарик.

Операцията е първа и неповторима за България, а притежателите на животното-циркови актьори, бяха неразделно до него в продължение на дни.

Ветеринарните лекари споделят, че интервенцията на голямото животно е била същинско предизвикателство за тях. Те са се натъкнали на комплицирания случай при посещаване за профилактичен обзор на животните в обекта, където ги отглеждат. Установяват, че има проблем в устната празнина със подозрения за израстък.

Впоследствие диагнозата се удостоверява и дружно със притежателите, с цената на всички опасности, вземат решение да извършат интервенция по премахване на туморното обучение на 4-ти февруари.

Операцията на 16-годишния Рамзес е сполучлива, а от самото начало той е придружаван от друга камила - своя другар Зевс, защото не могат един без различен.

Рамзес към този момент се възвръща и излиза на разходка в двора на ветеринарните клиники, дружно с приятеля си, в очакване да бъде изписан, с цел да се върне още веднъж на сцената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР