Екип на Международния комитет на Червения кръст пътува днес за

...
Екип на Международния комитет на Червения кръст пътува днес за
Коментари Харесай

Екип на Международния комитет на Червения кръст пътува за Мариупол

Екип на Международния комитет на Червения кръст пътува през днешния ден за Мариупол с вяра, че евакуацията на хиляди цивилни от обсадения украински град ще може да стартира още през днешния ден, разгласи представителят на филантропичната организация, Юан Уотсън, представен от Ройтерс.

По думите му военните са дали позволение и екипът е потеглил към Мариупол. Не е било разрешено обаче, да бъдат доставени квалифицираните медицински материали и други помощи.

Трите автомобила на Червения кръст с деветима негови чиновници имат намерение да изведат от Мариупол 54 украински рейса и незнаен брой частни коли. Накъде ще се насочат възможните евакуирани, още не е известно, само че е несъмнено, че дестинацията ще е на територията на Украйна, сподели представителят.

Мариупол е обсаден от първите дни на съветското настъпление в Украйна, почнало на 24 февруари. Досега нито една филантропична организация не е съумяла да си обезпечи достъп до града. По-рано тази седмица, кметът на Мариупол сподели, че 170 000 са без ток и съществени артикули. Комисия на организацията на Организация на обединените нации за правата на индивида изследва данни за всеобщи гробове в югоизточния украински град, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР