Екип на БНТ–Варна и Община Девня организираха днес съвместна акция

...
Екип на БНТ–Варна и Община Девня организираха днес съвместна акция
Коментари Харесай

Община Девня и БНТ-Варна почистиха 4 сметища за ден

Екип на БНТ–Варна и Община Девня проведоха през днешния ден взаимна акция за разчистване на нелегално бунище край естествения феномен " Побити камъни ". Инициативата е част от екокампанията на Българска национална телевизия 2. Към нея през днешния ден се причислиха и възпитаници от учебно заведение " Васил Левски " в Девня, които научиха любопитни детайлности за феномена " Каменната гора " - част от комплекса " Побити камъни ".

Девня

За да стигнат до мястото, откъдето се открива прелестна панорама към каменната гора посетителите би трябвало да минат по път, който е покрит с боклуци от двете му страни. Само за час бяха почистени и изхвърлени над 10 тона боклуци.
Свилен Шитов – кмет на Девня: " През идната година 2018 да си пожелаем, че ще създадем подобен механизъм, в който в действителност да намалеят и даже да престанат изхвърляния. "
Великолепна природа и стеснен планински път ни водят към място, откъдето се открива панорама към каменната гора.
Стилиян Марков – организатор на " Побити камъни ": " Това е нещо, което го няма на никое място по света. Съществува единствено в България и се разгръща на територия от 50 квадратни километра. "
Красивата панорама и разказът на екскурзовода впечатлиха учениците. Впечатли ги, само че и ги възмути и гледката, която се откри пред тях по пътя по-късно.
Денис Хасан - възпитаник в Средно учебно заведение " Васил Левски " - Девня: " Хората на всички места си хвърлят боклуците и не пазят природата чиста. "
Когато боклуците бяха събрани в чували и качени на камионите, всички участници в акцията получиха шапки и екоторбички, а Община Девня към този момент има и афиш с мотото на акцията на Българска национална телевизия 2.
Мариета Бобева – началник на Регионалния ефирен център - Варна: " Това ви го даваме като една община, която най-активно се е включвала в нашата акция на Българска национална телевизия 2 за разчистване. "
Община Девня ще вземе съществени ограничения, с цел да опази този регион от следващо ново замърсяване. Кметът Свилен Шитов съобщи, че са купени камери, които ще бъдат инсталирани на местата, на които се изхвърлят боклуци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР