ЕК представи детайлите по предложението за прекратяване на практиката за

...
ЕК представи детайлите по предложението за прекратяване на практиката за
Коментари Харесай

През октомври 2019 последно променяме времето, сами решаваме кое да остане!

ЕК показа детайлите по предлагането за преустановяване на практиката за промяна на часовото време на лятно и зимно. Страните би трябвало сами да решат дали да приложат предлагането на Брюксел след национално питане до жителите и законодателните органи.

През октомври 2019 година страните-членки на Европейския съюз за финален път ще могат да реалокират часовника от лятно на зимно време, разгласи еврокомисарят по превоза Виолета Булц на конференция в Брюксел.

" През октомври 2019 ще бъде последният път, когато ще променим времето ", сподели тя.

Според еврокомисарят всяка държава-членка на Европейски Съюз може да реши сама кое време – зимното или лятното – желае да остави, заяви ТАСС. " Държавите-членки са длъжни да осведомят Еврокомисията кое време желаят да запазят - лятното или зимното и през октомври 2019 година тези, които желаят зимното – трансформират на зимно, тези, които желаят лятното - остават на лятно. И това е – повече никой няма да реалокира часа ", изясни тя. " Държавите няма да могат повече да трансформират времето, това ще бъде в компетенциите на Европейски Съюз ", добави еврокомисарят. 

Идеята за прекосяването към лятно часово време е била, с цел да се пести сила. Европейската комисия обаче регистрира, че резултатът от икономисване на сила към този момент е доста слаб, откакто от ден на ден се залага на възобновими и съвременни енергийни източници.

Според Брюксел анулацията на лятното и зимното часово време би трябвало да стане по едно и също време и единно от всички европейски страни.

Южните страни упорстват да се закове на лятното часово време, до момента в който скандинавските са на мнение, че би трябвало да остане единствено зимното часово време. За някои европейски наблюдаващи предлагането на Европейска комисия е избирателен ход, с който единствено се затруднявал животът на хора, институциите и предприятията, без да е несъмнено, че страните ще реализиран единодушие и че ще има позитивен резултат от смяната, което пролича и от запитванията по време на формалното показване на предлагането от Комисарите Марош Шефчович и Жиолета Булич.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР