Ежедневно жените по света гордо си присвояват платното на успеха

...
Ежедневно жените по света гордо си присвояват платното на успеха
Коментари Харесай

Българка в престижната класация на Forbes за най-влиятелни жени

Ежедневно дамите по света гордо си присвояват платното на триумфа и ни вдъхват кураж, че всичко е допустимо, както и че 50 и повече години са новият златен век. В листата на Forbes 50 over 50 EMEA влизат бизнесмени, бизнес и политически водачи, учени и авангарди, водещи в цяла Европа, Близкия изток и Африка.

С днешна дата разполагаме с още един мотив за национално самочувствие - физикът-математик проф. Ана Пройкова влезе в влиятелната ранглиста на Forbes „ 50 над 50 “, дружно с Кристалина Георгиева, шеф на МВФ. Имената им се подредиха до тези на персони като Донатела Версаче, Урсула фон дер Лайен, Кристин Лагард, Джуди Денч и Фатма Самура.

Най-впечатляващото е, че всички жени в класацията са осъществили най-върховите си достижения, откакто са навършили 50 години. В селекцията вземат присъединяване единствено дами и по-специално тези, които стъпват на богатия опит, насъбран с годините, с цел да реализиран най-големия си триумф след 50-ата си година.

Зад достиженията на Пройкова стоят усърдна работа и редица научни проучвания. Освен професор в СУ „ Св.Климент Охридски “, тя е и началник на лабораторията за високопроизводителни калкулации в „ София Тех Парк “. Работи с водещи международни университети, а трудовете й са в действителност впечатляващи, по тази причина и са представени от най-авторитетните научни издания. 

Проф. Ана Пройкова е лекар по нуклеарна физика и лекар на науките по математика и теоретична физика. Съосновател е на BCWT – Български център за дамите в технологиите, ръководител е на Европейското физическо сдружение и президент на Българската асоциация на университетските дами. Смело можем да кажем, че тя има огромна заслуга България да си сверява редовно часовника с най-новите постижения в света и да се стреми да покорява нови върхове в научното поле, като се съизмерва с най-хубавите.
Джозефин Бейкър стана първата чернокожа жена в Пантеона

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР