Ежедневните ни дейности оказват въздействие върху здравето на нашите стави

...
Ежедневните ни дейности оказват въздействие върху здравето на нашите стави
Коментари Харесай

Тези 9 навика съсипват ставите ни

Ежедневните ни действия оказват влияние върху здравето на нашите стави в дълготраен проект. Това са навиците, които ги унищожават.

1. Ниска физическа интензивност

В случая не става въпрос единствено за тренировки - значимо е да не се задържате прекомерно дълго на едно място. При нескончаем престой на едно и също място понижава притока на кръв в избрани области.

Ако работите на компютъра, не забравяйте да вършиме разтягащи придвижвания или да сменяте позицията си на всеки 10-15 минути.

2. Липса на силови тренировки

От всички типове тренировки силовите тренировки могат да бъдат изключително потребни, защото укрепват поддържащите мускули към ставите.

Най-добре е да се вършат няколко пъти седмично.

3. Носене на чанта или раница, която е прекомерно тежка

Твърде огромното тегло на чантата може да промени стойката и походката ви, да натовари мускулите на врата и ставите ви и даже да окаже напън върху нервите и кръвоносните съдове. Когато носите раница, тежестта се разпределя по-равномерно, в сравнение с когато носите чанта или куфар. Но въпреки всичко и раницата не би трябвало да е прекомерно тежка.

4. Пренебрегване на болките в ставите

Ако се оплаквате от болки в ставите повече от седмица, тялото евентуално ви изпраща сигнал. който не би трябвало да пренебрегвате. Не се опитвайте да преодолеете болката - вместо това посетете вашия доктор. Особено в случай че имате признаци като вдървеност и отичане.

Ако ви е предписано лекуване, не го отлагайте. Предприемайки дейности в този момент, можете да предотвратите по-сериозни проблеми в бъдеще.

5. Прекомерни натоварвания

Винаги обръщайте внимание на чувствата в ставите (и в тялото ви като цяло). Острата болежка, която продължава повече от няколко часа след подготовка или прекалено натоварване, е знак, че имате проблем.

6. Нисък банкет на калций и витамин D

За здрави кости би трябвало да имате задоволително калций и витамин D в кръвта си. За да си набавите задоволително калций, изберете нискомаслени и нискомаслени млечни артикули или други обогатени питиета като бадемово или соево мляко.
 Натурална терапия за подсилване на костите и ставите Натурална терапия за подсилване на костите и ставите
Тъй като оптималната костна маса се доближава на 30-годишна възраст, би трябвало да се внимава костите да получават нужните минерали пре...

Добри източници на витамин Д са мазнините риби, зърнени храни или напитките, към които е прибавен този витамин.

Ако не сте сигурни, че приемате задоволително количество от тези субстанции, консултирайте се със експерт за подобаваща хранителна добавка.

7. Липса на сън

Пълноценният сън доста ще усъвършенства вашето богатство. Същевременно непрекъснатата му липса може да бъде причина за редица здравословни проблеми. Намалете кофеина шест часа преди лягане, избягвайте алкохола и правете извършения постоянно.

Ако имате проблеми със съня, консултирайте се със експерт.
 Ето за какво пукат ставите и рисково ли е Ето за какво пукат ставите и рисково ли е
Най-често хрущенето в ставите е обвързвано с нараснала пъргавина. Това се назовава хипермобилност. Най-често това вродено положение се срещ...

8. Излишни килограми

Излишните килограми оказват по-голям напън върху ставите, изключително върху бедрата, коленете и гръбначния дирек. Прекомерната тежест претрупва хрущяла, който работи като амортисьор за ставите.

За да облекчите натоварването на ставите, коментирайте с вашия доктор хранителен проект, който ще ви помогне да постигнете и поддържате оптималното телесно тегло.

9. Тютюнопушене

Никотинът свива дребните кръвоносни съдове, които доставят кръв към ставите, изключително дисковете на гръбначния дирек. Хората, които пушат или дъвчат тютюн, са изложени на доста по-висок риск от проблеми с гърба и ставите даже на 30-годишна възраст.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР