Ех, уважаеми сънародници, лошо светът е устроен. А може, по-иначе

...
Ех, уважаеми сънародници, лошо светът е устроен. А може, по-иначе
Коментари Харесай

Синдикат „По-иначе може”

Ех, уважаеми сънародници, неприятно светът е организиран. А може, по-иначе може, както споделя поетът. И при него по-иначе можеше, само че по този начин стана. Но да оставим литературата. Във всяка сфера от съществуването ни нещата не са както би трябвало и е добре да бъдат други – контролирани, открити, закрепени, сертифицирани и усъвършенствани. Но уви, това не се случва. Защо, питаме ние? Защото таман ги промениш и се оказва, че е можело и по-иначе. Затова ние от профсъюз „ По-иначе ” считаме да излезем на митинг против обстановката с гледище тя да стане друга. Преди да изложа претекстовете за това наше деяние, дано ви срещна в резюме с профсъюза ни.

След дългогодишни наблюдения на системата и обособените нейни съставни елементи, нашето управление в мое лице съумя да откри, че България изобилства от самостоятелни специалисти във всяка област, които значително са се специализирали в посочването на проблеми. Това не е специалност в същинския смисъл на думата, само че заради обстоятелството, че се упражнява въздействие върху избрани процеси, няма по какъв начин да не се регистрира икономическата и обществена значителност. Затова нашата организация реши да сплоти в професионален съюз всички хора, които не са съгласни с други и по-този метод бързо се трансформира в най-голямата браншова конструкция. Синдикатът ни носи името „ По-иначе може ” и има упоритостта да покаже, че каквото и да се направи, то не е вярно за тези, които визира и би трябвало да бъде променено, обновено, реформирано и да му се наложат ограничения, които също след това да бъдат изменени, тъй като няма да се задоволително ефикасни и ще трябват други.

Тези дни ние организирахме редица срещи, като измежду най-важните бихме определили тази с Бойко Борисов, който сега също не харесва нещата и на процедура е от нас. Той се ангажира да направи нещата по-иначе, в случай че зависи от него. И при неговото ръководство нещата не бяха напълно както би трябвало, само че той успяваше да ги направи по-иначе, още преди да успеем да организираме митинг. Това беше и повода синдикатите да нямат възражения. Хората не бяха удовлетворени, само че аргументите толкоз бързо се сменяха, че не успявахме да се обединим към една. Трябва да знаете, че организацията при нас е едва звено, тъй като мъчно се споразумяваме за една и съща тема; част от членовете ни упорстват да е друга или да се подходи по друг метод и ние сме длъжни да се съобразим с тях. Преговори се водят с всички в самата организация и не оставаше време да се срещнем с властта.  

Понякога сме упреквани, че не сме излезли на митинг против предходното държавно управление, сходно на другите синдикати. Но това не е по този начин. Явно не се регистрират аргументите. При нас те са чисто организационни, както споменахме, до момента в който останалите профсъюзи са били по-съгласни, че нещата са такива каквито са. Приемали са, че което е по този начин - по този начин е и по тази причина не са протестирали интензивно преди. Едва в този момент видяха, че по-иначе може. Но за разлика от тях ние ще останем правилни на правилото си и след изборите. Не че и при нас по-иначе не може да стане, в случай че получим по един документ за безвреден профсъюз, за каквито първи настоявахме да се вкарат, въпреки да не ги утвърждаваме.

 

Автор: Драго Симеонов,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР