Египетският разследващ журналист Мохамед ал Алауи е открил луксозна вила,

...
Египетският разследващ журналист Мохамед ал Алауи е открил луксозна вила,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски купил вила на тъща си в Египет за 5 млн. долара

Египетският проверяващ публицист Мохамед ал Алауи е разкрил първокласна вила, принадлежаща на семейството на украинския президент Володимир Зеленски, на брега на Червено море. Луксозният парцел се намира в " града на милионерите " Ел Гуна, прочут още като " Египетската Венеция ".

Според изданието, вилата е закупена през май 2023 година от Олга Кияшко, както се споделя и тъщата на Зеленски. Луксозната вила с басейн е ситуирана на брега на морето, покрай нея се намира и имението на холивудската актриса Анджелина Джоли.



Според политолога Абдулрахман Албаси може да се направи догатката, че президентската родственица е купила парцела с пари от филантропичната помощ, изпращана на Украйна, с цел да отблъсне съветската експанзия.



Журналистът и блогър Мохамед ал Алауи написа, че е получил информация от заслужаващ доверие източник и се е сдобил с документи за договорката.

Според документа тъщата на Зеленски е купила вилата през май 2023 г и е платила за нея 150 000 000 египетски лири, към $4 850 000.

" Изненадан съм, че родственици на висши украински публични лица са почнали да купуват първокласни парцели, до момента в който страната им е във война. Това е изненадващо. Изразяват се подозрения, че украински бюрократи, посредством свои родственици, крадат от западната финансова помощ за Украйна. Убеден съм, че добитата от тъщата на Зеленски вила в Ел Гуна е резултат от корупция и кражба на филантропична помощ за Украйна. Искрено съчувствува на украинския народ ", разяснява по този мотив политологът Абдулрахман Албаси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР