Едва смогнали да изпълнят последната заповед на здравния министър и

...
Едва смогнали да изпълнят последната заповед на здравния министър и
Коментари Харесай

А сега наобратно: Ще се правят “чисти“ от Covid болници във всеки областен град

Едва смогнали да изпълнят последната заповед на здравния министър и всички лечебни заведения да разкрият места за лекуване на пациенти с ковид, някои от тях в този момент ще би трябвало да се “изчистят “ и да поемат единствено пациенти с други болести. Причината е, че страната ни към този момент е достигнала сериозния предел от 600 инфектирани на 100 000 души и според неотдавна оповестения проект на управляващите за справяне с пандемията цели лечебни заведения би трябвало да се преустроят за лекуване на ковид, само че въпреки всичко би трябвало да останат и такива, които да поемат останалия поток от пациенти с други заболявания. Досега проектът на държавното управление бе да няма “чисти лечебни заведения “ и всички да отворят места за пациенти с ковид – мярка, която наложи огромна метаморфоза, която продължава да е в ход и сега.

Скоростното развиване на епидемията у нас обаче към този момент допуска да се задейства различен сюжет, още преди да е изпълнен в целокупност актуалният.

Здравният министър Костадин Ангелов заяви във вторник пред Българска национална телевизия, че във всеки регионален град у нас ще бъде обособена най-малко една болница напълно за пациенти с Covid-19 и най-малко една за пациенти без Covid-19. Той е спуснал това разпореждане на регионалните шефове, които до края на седмицата би трябвало да дадат отговор кои са определените лечебни заведения.

Ангелов изяснява, че стъпката се постанова, защото сме минали границата от 600 инфектирани на 100 хиляди души, според оповестения проект.

" Изпратено е писмо на регионалните щабове, които да проведат съвещание на регионалните си щабове и да дадат отговор коя болница на територията на тяхната област да стана пациенти с Covid и тя да обезпечава задоволителен брой профили, тъй че да се подсигурява налично, дейно лекуване на пациенти с ковид и коя да е чиста, която също да обезпечи задоволителен брой профили в региона, с цел да подсигурява налично качествено и дейно здравеопазване”, сподели Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР