Едва ли ще се намери човек, който да не обича

...
Едва ли ще се намери човек, който да не обича
Коментари Харесай

Глад за сладко - на какво се дължи?

Едва ли ще се откри човек, който да не обича да си хапва сладки и да се глези с разнообразни изкушения. Това е изцяло обикновено, имайки поради че сладкото ни кара да се усещаме щастливи и даже ни оказва помощ, в случай че е неприятно настроението ни.

Голяма част от хората обаче имат в действителност натрапчиво предпочитание да си хапват сладко, с което не могат да се оправят. Каква обаче е повода за това и дали в действителност би трябвало да се борим с това ни предпочитание? Диетолог Елена Соломатина споделя мнението си по тази тематика пред радио " Спутник ", в това число и от къде идва това неистово предпочитание.

Глад за сладко - на какво се дължи? Вижте повече в идващите редове:

Голяма част от хората се пробват да водят по-здравословен живот, стараейки се да отстранен и нездравословните привички, като да вземем за пример пушене. Промяната в диетата не постоянно е лесна задача и тук не приказваме за мързел.

Важно е обаче да имате поради и това, че действително в случай че нямате някакви болести, тогава можете да си хапвате всичко, само че по малко и в умерени количества. Най-важното съгласно Соломатина е да не се самообвинявате и да не се самобичувате, в случай че сте решили въпреки всичко малко да се поглезите с нещо сладко.

Все отново ние не сме свръхчовеци и изцяло обикновено от време на време да ни се прииска малко шоколад или някакво друго прелъщение. Трябва да се научите да балансирате и точно това е тайната на огромна част от звездите, които имат съвършена фигура, като тук е значимо да запомните и това, че интензивният живот е също неотменна част от смяната ви.

Диетологът е на мнение, че от време на време даже " кулинарните бягства " са доста по-полезни от строгите ограничавания в диетата. Ако в този момент ви се хапва доста нещо, то си го хапнете, само че в умерени количества, защото в случай че се ограничавате непрекъснато за всичко, тогава просто ще се сринете душевен, което е даже по-вредно.

 апетит за сладко - аргументи

Ако обаче имате натрапчивото предпочитание да си хапвате непрекъснато сладко и то в по-големи количества, тогава е значимо да се опитате да разберете повода за това, която може да е, както психическа, по този начин и физическа. Така да вземем за пример може да ви липсват някои детайли и това да е повода за вашето неистово предпочитание, като да вземем за пример хром, магнезий, витамини от група В.

Хромът може да бъде получен, както от разнообразни добавки, по този начин и в случай че си хапвате повечко месо или вкусните морски блага. Магнезият въпреки това се съдържа в зеленчуците и в някои семена, до момента в който витамин В влиза в състава на месото, а също по този начин в зърнените храни. Именно по тази причина е значимо вашето меню да е разнообразно и здравословно.

Причината може да е и някаква смяна в живота ви, като да вземем за пример загубата на непосредствен или пък бракоразвод, както и редица други проблеми. Дали това ще ви окаже въздействие значително зависи и от това, какъв брой лабилна е вашата душeвност.

Ако повода е това, тогава се пробвайте да се разсейвате, да се заемете с обичаното ви занимание или пък да спортувате повечко. Като цяло обаче не трябва да изпадате в суматоха, в случай че ви се хапва сладко от време на време, тъй като по този начин въпреки всичко си подслаждаме живота.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР