Едва ли някой може да си представи живота без тоалетна

...
Едва ли някой може да си представи живота без тоалетна
Коментари Харесай

За опасността от тоалетната хартия

Едва ли някой може да си показа живота без тоалетна хартия. Но съгласно експертите имаме основателна причина да се откажем от нея и колкото по-рано го създадем, толкоз по-добре. Учените са открили, че потреблението на тоалетна хартия постоянно води до развиване на разнообразни болести, написа actualno.com. Те свързват събитията с обстоятелството, че това средство за персонална хигиена не разрешава изцяло да се отстранен всички следи от отпадъчните артикули от повърхността на кожата.

Остатъчното замърсяване способства за разпространяването на патогенни бактерии към лигавиците и вследствие на това пораждат инфекции на пикочните пътища. На собствен ред триенето на кожата със суха тоалетна хартия води до появяването на анални фисури и хемороиди. Но доводите за отвод от това средство за персонална хигиена не свършват дотук. Съдържанието на химически добавки, като аромати и оптически избелители, е още една причина да се откажем от тоалетната хартия.

Ефектът на тези субстанции върху тялото ни към момента не е избран с акуратност. Учените са стигнали до извода, че тези съединения са способни да предизвикат развиването на туморни кафези.

Те поучават да се откажем от тоалетната хартия и да използваме биде или мокри кърпички, само че наложително такива без наличие на алкохол и ароматизатори. Учените са стигнали до извода, че при дамите рискът е неведнъж повишен и свързват използването на тоалетната хартия с появяването на вагинални инфекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР