Едва ли, когато руският опозиционер Алексей Навални е пътувал със

...
Едва ли, когато руският опозиционер Алексей Навални е пътувал със
Коментари Харесай

Навални разцепи ястребите у нас /ОБЗОР/

Едва ли, когато съветският опозиционер Алексей Навални е пътувал със самолета от Германия за Русия, си е представял, че завръщането му в родината ще отекне доста по-силно оттатък Черно море. Политическият опит на десидента сигурно му е подсказал, че офанзивите му против Путин и Кремъл ще доведат до задържането му и последвалите митинги. Дори да е планувал ареста на жена си и демонстрациите в негова отбрана в Русия, даже да е възнамерявал реакцията на геополитическия скандал в Брюксел, едва ли си е представял, че ще откри най-големия си бранител в лицето на българския министър председател Бойко Борисов, че ще стане предизборната бухалка против властта на президента Румен Радев, а най-после – че ще се трансформира в ябълката на раздора сред ястребите у нас.

Каквото и да прави в Русия и отвън нея Навални, у нас той към този момент е избирателен афиш и всеки го употребява съгласно ползите си.

Борисов: Мълчанието на Радев е оглушително. Защо може митинги в Русия не у нас

Рано сутринта Борисов откри челния конфликт в предизборната акция с удар от Сливница по Радев.

Мълчанието му е оглушително, възмути се министър председателят. И издаде значими и срамни за президента елементи от Европейския съвет. „ Там беше разисквано и задържането на Навални и на този декор е оглушително мълчанието на президента Радев. Нещо повече европейският народен представител, който е шеф на кабинета му не влезе да се записва, като се гласуваше резолюцията за освобождението на Навални ”, сподели Борисов. И с един патрон удари два заека. Хем остави подозрението, че Радев е гълъбът на Кремъл в София, хем направи паралел с митингите у нас: „ Всеки, който не харесва обещано ръководство, има право на глас. Защо в България може да има, и то в цялостния му размер, а на други места не. Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, тъй като ние настояваме за неговото освобождение /б.р. на Навални/ ”. Съспенс внесе външният министър Екатерина Захариева. „ Осъждаме арестите на мирни стачкуващи, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат неотложно освободени. ”, разгласи тя.

Радев мълчи за Навални, пази Гебрев

Няма и час и ответният залп от „ Дондуков ” 2 пристигна с цялостна мощ. Радев включи словестната картечница против премиера, само че му отговори йезуитски за Навални. В позицията му не се загатва нито Русия, нито Навални. Но по тази причина пък Радев прави подобаваща отбрана на индивида на банкера – дезертьор Цветан Василев, който посредством съветски Комитет за Държавна сигурност (на СССР) връзки и олигарха Константин Малофеев опитва да постави ръка на „ Дунарит ”.

" Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и публицисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български жители. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори ” Елена Йончева, както самичък се показва в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили леговище в Европа ", съобщи Радев. " Сега се прави на труженик за народна власт. Защото към този момент завърши с тази в България, по тази причина “освобождава ” други нации. За мен проблемите на българската народна власт са прекомерно трагични, с цел да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов ", добави президентът.

Антон Тодоров: „ Пребитите ” протестиращи атакуваха служители на реда

ГЕРБ стремително отговори с разгромяващи Радев обстоятелства. Изнесе ги индивидът документи Антон Тодоров, който точка по точка опроверга президента, наричайки думите му неистини.

„ Същите " пребити " протестиращи и публицисти атакуваха полиция и жандармерия с камъни, павета, бутилки, железа, бетонови парчета, запалителни смеси. ОПИТАХА ДА ИЗГОРЯТ ЖИВИ ПОЛИЦАИТЕ ДО ПАРЛАМЕНТА, ПАЛЕЙКИ ГИ СЪС СЛАМА! Никави публицисти не са били бити - неистина № 2. Имаше един-двама радикални детайла, познати като " публицисти " само на майките си (Кенарова, ти си знаеш). И толкова. ”, разгласи Антон Тодоров. И обърна особено внимание на Гебревата отбрана: „ Фейк № 3 - Борисов не се бил трогнал за отравянето на Емилиан Гебрев. Нека го кажа ясно - Емилиан Гебрев е главното лице, което основава предпоставки, с цел да може Белградският апаш да се измъква 5-6 години от българското правораздаване и го прави, включително през компанията " Дунарит ". И още - няма да диспутирам с някой, в случай че каже, че Емилиан Гебрев е имал нееднозначни контакти с някогашната Държавна сигурност. Няма да диспутирам със същия човек, в случай че доста упорства, че става дума за контакти и обвързаности с Второ основно ръководство на Държавна сигурност. Не бих имал силата да диспутирам, в случай че същият доста осведомен човек каже, че става дума за взаимоотношения, почнали сред Второ главно управление (на ДС) и Гебрев през 1985 година ”

Нинова в небрано лозе

Напълно в духа на новите любовни връзки сред Нинова и Радев, обществено демонстрирани на консултациите за датата на изборите, Нинова се почувства длъжна да отбрани Радев. Но на фона на персоналните си връзки с Решетников сподели, че е в небрано лозе. И сбито разгласи единствено: „ Това е вътрешен проблем на Русия. На господин Навални би трябвало да се подсигуряват правата и почтен правосъден развой. От там нататък зависи от правосъдната система в Русия “.

Цветанов откри своите, те го освиркаха

Но най-забавна от всичко бе вътрешната драма, която Навални породи в ястребите у нас. Те се събраха на общ митинг пред съветското посолство, само че като се видяха, откриха, че се ненавиждат. Протестът беше проведен от съветския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо леговище в България. На него стана ясно, че Цветан Цветанов най-сетне си откри мястото. Застана до щурмоваците на Христо Иванов от „ Да, България ” и професионалните протестъри от БОЕЦ не изкараха и час дружно. Хората на Цветанов носеха джобни плакатчета „ Свобода за Навални ”. Но не бяха припознати от „ бойците ”, които вееха флагове. Вместо да прегърнат новите си приятели републиканци, протестърите мощно ги освиркаха.

Тук не може да приказва Цветанов, тъй като до през вчерашния ден е бил част от това ръководство и е крепял Борисов на власт. “, оповестиха участниците. След като се чу името на Цветан Цветанов, последва и освиркване и крясъци „ Марш с жилищата отсам “, а уредниците приканиха хората да се успокоят. По-късно от високоговорителя се чу, че може би „ очите на Цветанов се били отворили чак в този момент “. Вдъхновителят на омразата против Русия Христо Иванов комфортно отсъстваше от тротоарната колекция. Така ораторският микрофон отиде при човек от „ Бивол ”, който не знаеше какво да каже, само че изкусно съобщи щафетата на най-големия ястреб Илиян Василев.

Републиканците дадоха отговор, само че във фейсбук. Днес командоси пуснаха кучета против протестиращите в Русия. В България да мислим, когато избираме, написа зам.-председателят на „ Републиканци за България “ Павел Вълнев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР