Едва ли има човек, който не празнува рождени дни, именни

...
Едва ли има човек, който не празнува рождени дни, именни
Коментари Харесай

Как баба ти се учеше да прави сандвичи

Едва ли има човек, който не чества рождени дни, именни дни и други сходни радостни мотиви. Когато пристигна моментът да посрещнем гостите си, стартира огромно мислене с какво да ги нагостим. Е, най-практичното, вкусно и разнообразно меню са сандвичите. Те не изискват в множеството случаи никаква топлинна обработка и в това време са доста лесни за подготвяне.

Освен това те не са и скъпи. Купуваме разнообразни артикули, вършим разнообразни сандвичи и по този начин ще впечатлим гостите си с многообразие. Също по този начин сандвичите могат да бъдат идеалната закуска на едно семейство. А какво по-хубаво от многообразие за едно капризно дете рано заран?

Сандвичите могат да бъдат както единични, по този начин и двойни. За единичните сандвичи се употребяват артикули, върху които не би трябвало да се слага втора филийка самун. Такива могат да бъдат съветската салата, хайверът и други Ако се сложи втора филийка от горната страна, то тя ще избута продуктите в страни. Също по този начин за единични сандвичи може да се употребяват най-различни хайвери и други екзотични артикули. Те би трябвало да красят сандвича и по тази причина върху тях също не се слага втора филийка.

Продуктите за сандвичи са най-разнообразни - риба, месо, салами и доста други. Много е значимо обаче по какъв начин ще се нареже хлябът. Винаги използвайте изострен нож и режете деликатно. Филийките не би трябвало да бъдат дебели и би трябвало да са безпрепятствено отрязани.

Преди да се създадат сандвичите, авансово би трябвало да си приготвим продуктите - да обелим и нарежем колбаса, кашкавала и прочие Това обаче би трябвало да бъде направено не повече от 2 часа преди приготвянето на сандвича. В противоположен случай продуктите ще изсъхнат и закуската няма да бъде вкусна.

Ако приготвяте сандвич със солена риба, то тя би трябвало да се обезсоли. Това става, като се накисне във вода за 8-10 часа. Ако пък употребявате масло, извадете го от хладилника авансово, с цел да омекне. Така ще може да го намажете доста по-лесно.

Друго значимо нещо за сандвичите е те да бъдат поднесени вярно. Никога не претрупвайте чинията. По опция сложете по 1 сандвич от тип в паница. Така гостите ще се насладят на другите типове.

Ето и няколко съвета от старите кулинарни книги по какъв начин и с какво да приготвите вкусни сандвичи, с които нашите баби се учеха да ги вършат и впечатляваха гостите:

- Сандвич с кашкавал и сирене - двете филийки се намазват с масло. Нарязват се по едно фино парче /във формата на хляба/ от кашкавала и сиренето, слагат се едно върху друго и се похлупват с втората филийка. Внимавайте да не прекалите с дебелината на сиренето и кашкавала, това ще загуби положителния вкус;

- Сандвич с тарама хайвер - взимате разрушения хайвер и го поставяте върху филийката. Когато го разстилате, оставете по-дебел слой с хайвер по средата на филийката. Там може да поставите маслинка. Това ще придаде хубав външен тип на сандвича;

- Сандвич със колбас и други типове салами - най-често тук се употребява шунка, шпек колбас или луканка. Но пазарът е много разнороден и може да сложите какъвто салам си поискате. Тук също може да се направи двоен сандвич. Намажете двете филийки с тъничък пласт масло. Нарежете саламите на фино и ги поставете върху филийката. Накрая захлупете с втората филийка;

- Сандвич с риба - подготвя се също както сандвича с салам. Хубаво обаче е да добавите и няколко капки лимон;

- Сандвич с аншоа - върху филийка с самун наредете кръгчета от твърдо сварено яйце. Върху всяко кръгче поставете 1 рибка, увита като пръстен, а в средата на пръстена сложете майонеза;

- Сандвич с паста от яйца - яйцата се сваряват твърдо. Когато ги обелите, отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците намачкайте с лъжица и прибавете малко черен пипер и сол, както и олио. Бъркайте, до момента в който се получи гъст крем, с който да намажете филийката. Отгоре поръсете с рендосаните белтъци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР