Едва ли има човек, който да не обича домашно приготвена

...
Едва ли има човек, който да не обича домашно приготвена
Коментари Харесай

Най-лесната и най-вкусна лютеница. Всички я обичат

Едва ли има човек, който да не обича домашно приготвена лютеница. За страдание, приготвянето й е много трудоемко и не постоянно може да се случи в домашни условия.

В жилищата, изключително тези, които нямат тераси, печенето на чушки си е задача невъзможна. От там и приготвянето на лютеницата се трансформира в огромен проблем.
-->
Ако и вие няма къде да печете чушки, не бързайте да се отказвате от обичания си деликатес. jenata.blitz.bg предложи една рецепта за лютеница, която е тъкмо за вас!

За да си приготвите тази лесна и божествено вкусна лютеница, ще ви трябват единствено два по-големи съда. И фурна!

Ето от какво се нуждаете за тази лесна и божествено вкусна лютеница:

3 кг. червени чушки

1 огромен патладжан

10 скилидки чесън

морска сол

200 мл. зехтин

черен пипер

Начин на подготвяне:

Чушките се измиват добре и се поставят в огромна тенджера, след което се заливат с вода. Същото се прави и с патладжана. След няколко минути зеленчуците би трябвало да се смелят с месомелачка.

Получената примес се поставя в огромна и дълбока тава, прибавя се нарязаният на ситно чесън и подправки, а по-късно и зехтинът.

Тавата се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна към 4 часа. От време на време тавата би трябвало да се изважда, с цел да се разбърка сместа.

Готовата лютеницата се изсипва в авансово затоплени буркани. Всеки буркан се покрива с целофан и ластик. След това бурканите се затварят и се оставят да изстинат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР