Едва ли има човек, който да не е съгласен с

...
Едва ли има човек, който да не е съгласен с
Коментари Харесай

Защо гозбите на мама и баба са най-вкусни според учените

Едва ли има човек, който да не е склонен с изказванието, че ястията, приготвени от мама и баба са най-вкусните. Въпреки това не всеки може да изясни каква е точната причина за това. Учени от Англия обаче съумяха да разрешат загадката. Според тях домашните гозби са най-вкусни, тъй като са приготвени с самообладание, внимание и обич.

За да доближат до тези заключения, учените провели вкусно проучване с чревоугодници от две групи. При него участниците се присъединили в самобитна коледна вечеря. Ястията /виж галерията/ и при двете групи били идентични, единствено че били поднесени при друга атмосфера.

При едната група те били поднесени в празнична конюнктура, като дружно с това участниците били осведомени, че блюдата са приготвени от кулинарни виртуози по изпитани фамилни предписания. Втората група получила безусловно същите храни, единствено че атмосферата към тях била посредствена и никой не се погрижил да им изясни кой е приготвил менюто им, написа Дейли мейл.

След като си устроили угощение, участниците в опита били помолени да разясняват храната, която са консумирали. Така учените открили, че първата група намира трапезата си за по-вкусна от втората. Нейните участници сложили оценка 4.3 по петобалната канара. При останалите оценката била едвам 3.4 макар че ястията и на двете групи били идентични.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР