Едноличният собственик на държавното обвинение го очаква тежка чиновническа участ,

...
Едноличният собственик на държавното обвинение го очаква тежка чиновническа участ,
Коментари Харесай

Обвинител №1 слиза от трона, става администратор

Едноличният притежател на държавното обвиняване го чака тежка чиновническа орис, стана ясно от визитата на премиера Кирил Петков в Брюксел. Намерението ни като коалиция е ролята на основния прокурор да се промени напълно и той да стане админ, съобщи в Брюксел министър-председателят. Бъдещето на обвинител №1 е залегнало в Плана за възобновяване и развиване, разкри още министър председателят.

„ В Плана за възобновяване и развиване основният прокурор няма да бъде единствено с Господ на главата му, в случай че успеем да създадем това, което сме заложили. Ще има арбитър, който краткотрайно ще извършва краткотрайна роля на прокурор и по-късно ще може да се върне като арбитър. Не ни би трябвало четвърто равнище в Прокуратурата, а тя да работи ", изясни Петков.

Премиерът бе изслушан от групата LIBE, която следи за демокрацията, върховенството на правото и главните права в Европейския парламент. Главният прокурор Иван Гешев също се яви пред групата, като по време на изявлението си прикани за по-сериозен мониторинг у нас по механизма за върховенството на закона. Премиерът Кирил Петков съобщи, че би се радвал да има оптимално засилен мониторинг за върховенството на закона, само че съгласно него на всички е ясно, че българската прокуратура не работи добре. " Няма по какъв начин през общи шаблони и думи да се избяга от неналичието на положително правораздаване в България ", акцентира той. Той показа усещането си, че в Брюксел има схващане по въпроса за закриването на спецпрокуратурата. " Няма по какъв начин да излъжете европейските институции с положителни думи. Хората са задоволително интелигентни, с цел да схванат по кое време нещо е подправено и по кое време е същинско “, уточни министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР