Едногодишната забрана за трансфери на германския Кьолн, наложена от ФИФА,

...
Едногодишната забрана за трансфери на германския Кьолн, наложена от ФИФА,
Коментари Харесай

Временно отмениха забраната за трансфери в Кьолн

Едногодишната възбрана за прехвърляния на немския Кьолн, наложена от ФИФА, беше краткотрайно прекъсната от Спортния трибунал (КАС), защото от клуба са подали тъжба, се споделя в изказване на тима от Бундеслигата.

Кьолн получи възбрана да притегля играчи за идващия сезон, откакто Световната футболна централа упрекна клуба, че е насърчил 17-годишния словенец Яка Кубер Поточник да приключи контракта си с Олимпия Любляна и да се причисли към тях през януари 2022 година.

Трибуналът на ФИФА санкции Кьолн с 51 750 евро, забрани им да подписват контракти с нови играчи през идващите два трансферни прозореца и в профил Поточник за четири месеца.

Кьолн сподели, че четиримесечното наказване на футболиста също е анулирано.

Германският клуб съобщи, че Поточник си е тръгнал от Олимпия Любляна поради " многочислени нарушавания на контракта " и не го е подтикнал да напусне някогашния си тим.

" Сега можем да бъдем дейни на трансферния пазар в рамките на нашите благоприятни условия заради икономическата рецесия ", сподели изпълнителният шеф на Кьолн Кристиан Келер, добавяйки, че клубът се ангажира за цялостно унищожаване на възбраната на ФИФА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР