Едно от растенията, които внасят най-много настроение и усещане за

...
Едно от растенията, които внасят най-много настроение и усещане за
Коментари Харесай

Ето как да си отгледате слънчоглед в саксия

Едно от растенията, които внасят най-вече въодушевление и чувство за лято, е точно слънчогледът. Но с изключение на като едно от най-трайните цветя за ваза, слънчогледът може да се бъде и красиво попълнение в градината ви. Вижте по какъв начин да си отгледате слънчоглед в саксия.
Слънчогледът от близко
Когато приказваме за лято, в нас постоянно изниква асоциацията с красивите слънчогледови полета. Оказва се, че растението има над 60 разновидности, някои от които съставляват вид джудже и са подобаващи за развъждане в саксия или ковчеже. Дори те обаче могат да доближат впечатляваща височина. Стандартните сортове слънчогледи стават по метър и половина високи, а най-високият слънчоглед съгласно върховете на Гинес се извисява на близо 8 метра от земята.
Интересното при слънчогледите е явлението хипотропизъм - умеенето им да следват слънчето денем. Когато обаче цветето стартира да цъфти, стъблото му стопира да " се върти ". Слънчогледите цъфтят цяло лято до ранна есен - нормално в яркожълт цвят, само че има и сортове с оранжевеещи и червеникави украски.
В речника на цветята слънчогледът е знак на преданост, поклонение и религия.

Поливане
Трябва да внимавате с поливането на слънчогледите. Почвата би трябвало да бъде влажна, само че не подгизнала. В началото откакто сте го засадили и стъблото е поникнало, поливате на 3см от него. Обикновено един път до два пъти седмично е задоволително.
Светлина
Съдейки още от името, слънчогледите обичат места с повече светлина. Слънчевите лъчи би трябвало да огряват цветето сред 6 и 8 часа на ден, по тази причина растението е подобаващ избор за южните и западните балкони. Издържа на топло и горещият климат не му е проблем.
Почва
 Задължително би трябвало да имате най-малко едно от тези растения в дома си Задължително би трябвало да имате най-малко едно от тези растения в дома си
Цветята, за жалост, прецъфтяват прекомерно бързо. Но това не би трябвало да ви стопира да им се наслаждавате. Можете да превърнете този интервал...
Слънчогледът се нуждае от песъчлива и лека почва, с лека киселинност или неутрално ph. Трябва да е добре дренирана, с цел да не задържа вода, тъй като корените могат да загният. Не купувайте елементарна градинска примес, тъй като с нея не остава задоволително въздух за корените в саксията. Важно е постоянно да се подхранва и наторява почвата, за предпочитане с компост.
Размножаване и засаждане
И в двата случая ползвате семена от слънчоглед. Засаждането става напролет, когато сте сигурни, че няма да има повече слани. Тъй като корените на слънчогледа са дълги, ви би трябвало повече място - засаждайте семената на 60см дълбочина. До три месеца по-късно цветето би трябвало да е пораснало и даже да цъфне.
Други
За да стои изправен, слънчогледът се нуждае от някаква опора. Бамбуковите пръчки са подобаващ избор за тази цел. Имайте поради също, че цветето притегля пеперуди, пчели, охлюви и даже врабчета. Откъсвайте слънчогледите рано заран и наложително преди да са разцъфнали изцяло.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР