Едно от най-разпознаваемите имена в проектокабинета Габровски е Николай Павлов,

...
Едно от най-разпознаваемите имена в проектокабинета Габровски е Николай Павлов,
Коментари Харесай

Кой е предложеният за енергиен министър Николай Павлов

Едно от най-разпознаваемите имена в проектокабинета " Габровски " е Николай Павлов, който е с сектор " Енергетика ".

Роден е през 1975 година в Димитровград. Освен в енергетиката, има опит в банковия бранш.

Бил е финансов шеф и член на УС на НЕК, член на Съвета на шефовете на " Контур Глобал Марица Изток 3 ", член на надзора на ХЕК " Горна Арда " и финансов шеф на " Булгаргаз " преди да стане изпълнителен шеф на газовото сдружение.

През 2017 година той беше енергиен министър в първото служебно държавно управление на Румен Радев като президент. След това той се върна в " Булгаргаз ", откъдето при започване на тази година беше отхвърлен след скандал. Тогава министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков остро разкритикуваха работата на сдружението във връзка с обезпечаването на цялостните количества по-евтин към оня миг азерски газ. Стигна се и до влизането на прокурори в " Булгаргаз " и привикването на Павлов на разпит.

След освобождението си от поста той разви тезата, че тогавашните ръководещи се пробват да овладеят " Булгаргаз " и да го изтласкат от пазара.

Именно сюжетът към " Булгаргаз " стана мотив и за първите конфликти сред " Продължаваме промяната " и президента Румен Радев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР