Едно от емблематичните места в Момчилград - бившето лятно кино

...
Едно от емблематичните места в Момчилград - бившето лятно кино
Коментари Харесай

Старото кино на Момчилград ще се превърне в експо център

Едно от емблематичните места в Момчилград - бившето лятно кино - ще се трансформира в експо център за изкуство и просвета, в случай че бъде открито финансиране.

С решение на Общинския съвет от юни, 2020 година беше позволено изработването на длъжностен Подробен устройствен план за отреждането на парцела за озеленяване и културни действия. Година по-късно беше утвърден подробният организационен проект, а община Момчилград актува парцела като обществена общинска благосъстоятелност, с цел да го опази за бъдещи генерации.
Откриха огнище на африканска чума в Момчилград
Първично огнище на заболяването африканска чума по свинете е установено в Момчилград, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация...

Лятното кино в Момчилград действа до началото на 90-те години, а преди този момент - през 50-те, там се е обитава културният дом на града.

Кметът на община Момчилград, Илкнур Кязим, показа пред чиновници на общинска администрация идейния план за възобновяване, реорганизация и преустрояване на постройката като център на нови културни и експозиционни действия. При сполучливо реализиране на плана експо центърът ще е уникален в региона.



Проектът планува цялостна модерна визия на фасадите, на интериора и на прилежащия терен, а функционално ще се съчетават разнообразни културни действия. Предвидено е построяването на външна амфитеатрална сцена с повърхност от 90 кв. м. с прилежащи гардеробна, пробна, репетиционна, съблекални с душове за актьори с обща повърхност от към 180 кв. м., както и склад за театрални реквизити с повърхност от 150 кв. Към сцената е планувано построяването на пространство за 100 седящите фенове.
23 година затвор за килъра на дребната Дамла
23 години затвор за съзнателно ликвидиране на дете постанови през днешния ден съдът в Кърджали. Случаят от Момчилград е от края на предходната година. За...

В експо центъра ще се обитава и модерна ритуална зала, която ще посреща младите фамилии, както и ще обитава други празници. Общата повърхност е 300 кв. м. и потенциал за 80 гости. Предвидена е и огромна церемониална естрада с повърхност от 60 кв. м. Освен това ще бъде построено бистро с топла кухня и лоби бар. Ще бъде върнат усетът на предишното с пуканки за киноманите.

Фоайето на бъдещия център ще бъде решено като атриум, а към него ще има пространства, в които ще се разположат гримьорна за посетителите, тоалетни, асансьор и други.

Вторият етаж ще бъде с повърхност от 600 кв. м. и в него ще бъдат ситуирани градска художествена изложба, музей и зала за конферентни събития.

На третия етаж ще има три обучителни зали за разнообразни културни събития от частен и публичен темперамент, както и две пространства за бъдеща локална радиопредавателна станция.
Дадоха на съда обвинявания за убийството на дребната Дамла
Окръжната прокуратура в Кърджали внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 25-годишния Мехмед Хасан, който е упрекнат за тенденциозен...

" Бъдещата постройка ще има потенциала да посреща разнообразни прояви с публичен темперамент, в това число и съвещанията на локалния общински съвет. Проектът „ Експо център Момчилград “ скоро ще е подготвен в техническа фаза. Вярвам, че нашата община има потребност от сходен комплекс, съчетаващ традициите, изкуствата и технологията в такава симбиоза. Силно се надявам, че ще срещнем схващане на централно равнище - новото държавно управление да отпусне средства от държавния бюджет за осъществяване на този превъзходен план ", съобщи Илкнур Кязим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР