Една вечер студентката Джойс Торефранка във филипинския град Манила видяла

...
Една вечер студентката Джойс Торефранка във филипинския град Манила видяла
Коментари Харесай

Момче на 9 г. учело на светещата витрина на Макдоналдс. Но една снимка променила живота му

Една вечер студентката Джойс Торефранка във филипинския град Манила видяла момче на улицата да си написа домашните на светлината на витрините на Макдоналдс. Детето седяло напряко на асфалта, а върху табуретка сложило тетрадка, в която пишело.

Джойс направила фотография на момчето и я разгласила във фейсбук.

Детето над учебната тетрадка шокирало Джойс: „ Като студентка тази картина в действителност ме порази. Аз мога да отида в кафене и да изучавам там, само че това дете не искаше нищо друго с изключение на да учи. “

Впоследствие се схванало кой е въпросният възпитаник. Той се оказал бездомният 9-годишен Даниел Кабрера. Момчето трябвало данощува с майка си и болния си брат в хранителен склад, защото къщата им била изгоряла. Бащата на Даниел умрял преди няколко години.

В такива сложни условия момчето не изгубило силата си на духа и мечтаело един ден да стане сполучлив човек. Даниел постоянно посещавал учебно заведение и учел интензивно, надявайки се да помогне на фамилията си в бъдеще.

Учителите също останали изумени от упоритостта на ученика. Една от тях, Розалия Детуя, споделила: „ Даниел е положително момче. Той е доста усърден и деен в клас. “

След публикуването на фотографията в интернет, хора от цялостен ​​свят почнали да оказват помощ на Даниел. Те му изпратили пари, филипинското държавно управление му осигурило стипендия, а локалните обществени служби събрали хранителни помощи за фамилията на момчето.

Събраните пари били задоволителни, с цел да оказват помощ на Даниел и да поддържат други деца от бедните квартали.

Самата Джойс била сюрпризирана от силата на въздействието на обществените мрежи: „ Никога даже не съм мислила, че една фотография може коренно да промени нечий живот. Благодаря на всички, които не останаха безучастни и даже просто способстваха за разпространението на тази информация.

Благодарение на това помогнахме на Даниел да осъществя фантазията си. Надявам се, че тази прелестна история няма да свърши дотук и ще продължи да въодушевява доста хора да вършат велики неща! “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР