Една снимка от 2020 година отново ни показа как без

...
Една снимка от 2020 година отново ни показа как без
Коментари Харесай

Истината зад фейка

Една фотография от 2020 година още веднъж ни сподели по какъв начин без да знаем обстоятелствата можем да ненавиждаме. Как без да се поинтересуваме за истинността на това, което четем, може пишем хейт мнения. Без даже за момент да се замислим.

И най-важното по какъв начин имаме вяра сляпо на всичко, което ни кажат! 

Снимка, на която несъмнено се вижда мъж на междинна възраст в костюм, млада жена и юноша в розова рокля, обикаля обществените мрежи у нас последните дни с изказванието, че на нея е президентското семейство на Естония.

Е, тази фотография очевидно се видя много притеснителна на българските консуматори, които я споделиха над 1000 пъти последните дни, а мненията към фотографията минават от мощно отвращение от демократичните европейски полезности до обвинявания в извращаване на популацията.

Истината, обаче, е доста надалеч от картинката, която хората си показват или по-точно им се показва! И това произлиза от обстоятелството, че назад на всеобщото разбиране, ние въобще не знаем по какъв начин да използваме богатствата на Интернет и нямаме желанието да проверим обстоятелствата.

На фотографията са (от ляво на дясно) Райво Аег, министър на правораздаването на Естония, Керсти Калулейд - президент на Естония към 2020 година и Мик Пярниц - един от най-авторитетните модерни естонски писатели, който няма роднинска връзка с президента на Естония.

Причината да е облечен по този начин е, че той е бранител на правата на дамите и деятел против домашното принуждение.

Тази фотография е следващото доказателство какъв брой елементарно могат да бъдат манипулирани хората в България, както и за мързела ни от това да проверим дали това, което ни се споделя е истина. Тази история ни припомня какъв брой надалеч е българското общество от фундаменталните демократични полезности на Европейския съюз, нищо че на думи сме доста разбиращи и приемащи и ни дава отговор на въпроса “В сигурност ли са другите хора в България? ”.

 
Ето и една фалшив история за зрелостници

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР