Една от разфасовките на лекарството за диабетици Оземпик няма да

...
Една от разфасовките на лекарството за диабетици Оземпик няма да
Коментари Харесай

Важно лекарство за диабетици няма да бъде доставяно през следващите месеци

Една от разфасовките на лекарството за диабетици " Оземпик " няма да бъде доставяна у нас през май, юни и юли, алармираха пациентски организации. Информацията беше доказана пред БНР от здравното министерство. Оттам обясниха, че са подхванати дейности за понижаване на периода на изчезнали доставки и идната такава е планувана за средата на юли.
Прочетете още
Медикаментът " Оземпик " се употребява за надзор на равнището на кръвната захар при диабетици, а също по този начин се предписва на хора с наднормено тегло. Тъй като е допустимо отпущането му и с бяла рецепта, през последните месеци лекарството се намира мъчно в аптечната мрежа поради огромно търсене от хора, искащи да отслабнат.

Във връзка с информацията за забавянето на доставките на разфасовката от 1 милиграм от организации " Заедно с теб " внесоха сигнал в здравното министерство. В него се упорства за съответни дейности, изясни ръководителят Пенка Георгиева.

" Първо, инспекция по складовете има ли го налично някъде това лекарство по документи, предмет ли е на успореден експорт и второ - специфичен протокол, по който да бъде отпускано по медицински показания само и единствено на нуждаещите се ".

Според информацията на " Заедно с теб " вносителят на медикамента за България е съобщил на здравното министерство, че има закъснение в регулярните доставки и идната такава е планувана за началото на август. От ведомството обясниха, че са договорили евакуиране на доставката с две седмици по-рано. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР