Една от причините за висока смъртност са заболяванията на кръвоносните

...
Една от причините за висока смъртност са заболяванията на кръвоносните
Коментари Харесай

Как да се предпазим от инсулт

Една от аргументите за висока смъртност са болесттите на кръвоносните съдове и едно от най-опасните от тях е инсултът. За страдание той поразява все по-често младежи.

Инсултът няма нищо общо със ориста или неприятния шанс, даже когато човек има наследствена предразположеност към него. Тази тежка болест е обвързвана с метода на живот, а той може да се промени.

За инсулта е особено внезапното нарушение на кръвоснабдяването на мозъка в избрани сектори. Инсултите се разделят на исхемични и хеморагични. Исхемичните пораждат поради тромб или задръстване на кръвоносен съд, а също и от свиването му.

Определени сектори на мозъка се лишават от О2, това става ненадейно и клетките бързо умират. Хеморагичният инсулт поражда поради скъсване на кръвоносен съд – от разваления съд тече кръв и работата на мозъка се нарушава.

Причина за разкъсването на кръвоносен съд нормално е високото кръвно налягане. За да се предпазите от инсулт, би трябвало най-много да измененията метода си на хранене.

Възникването на инсулт може да се предотврати от доста субстанции, които се съдържат в елементарните хранителни артикули. Така да вземем за пример магнезият понижава риска от инсулт с петнадесет %.

Той се съдържа в пълнозърнестите култури, ядките, зелените зеленчуци, сушените сини сливи. Магнезият понижава високото кръвно налягане. Основното предписание, което би трябвало да се съблюдава, с цел да се предпазите от инсулт, е да не преяждате.

 Здравословно Готвене

В менюто ви би трябвало да участват артикули, богати на пектин като нектари, пресни зеленчуци и плодове, домашно подготвен мармалад. Тези артикули, както и пълнозърнестият самун спомагат за изхвърлянето на отрови.

За положителната работа на мозъка и скоростта на реакциите са нужни хормоните адреналин и норадреналин – те се образуват при съществуването на фенилаланин. Той се съдържа в яйцата, изварата, сметаната, млякото, рибата, пилешкото месо и месото от домашни животни.

На мозъка е нужен и триптофан, който апропо забавя стареенето. На триптофан са богати бананите, гроздето, сушените кайсии, сушените смокини, фурмите, ядките, изварата, рибата и пуешкото.

Лизинът също е значим за работата на мозъка и за ясната мисъл. Той се съдържа в птичето месо, овесените ядки, бобовите култури, царевицата и натуралния шоколад.

Продукти, които защищават от склеротични плаки и даже ги унищожават, са ряпата, репичките, хрянът, зелето, броколите и карфиолът. Те понижават с една трета риска от инсулт.

Цитрусовите плодове понижават този риск с двадесет и пет %. В средиземноморските страни хората рядко страдат от болести на кръвоносните съдове. Това се дължи на постоянната приложимост на зехтин, който дава отговор за здравето на кръвоносните съдове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР