Протест срещу насилието над жени се проведе пред Съдебната палата

...
Протест срещу насилието над жени се проведе пред Съдебната палата
Коментари Харесай

Протест пред Съдебната палата след убийството на жена в София

Протест против насилието над дами се организира пред Съдебната палата в София. Поводът е следващата новината за ликвидиране на жена. Задържан е мъжът, с който тя живеела, предава.

Престъплението е станало на 20 юни в столичния квартал " Красно село " при скандал сред двамата и след приложимост на алкохол. Жената е открита на плочките в жилището с черепно-мозъчна контузия. До момента в ефира на NOVA сме разказвали за серия от побоища над разнообразни дами в София, които сочат точно Орлин Гигов като причинител. Пред камерата ни застана и Мила Пейкова, която съгласно думите ѝ, също е била негова жертва. Пострадалата води дълга правосъдна борба, само че без триумф.

Пребита е на Бъдни вечер през 2020-та година. В продължение на три години води правосъдни борби, с цел да потвърди, че Орлин Гигов е нейният принудител. 

„ Решението на съда беше 5000 лева санкция и една година условно с изпитателен период в идващите четири. Аз тези 5000 лева ги изхарчих в хода на делото. Условната присъда ми сътвори илюзията, че този човек ще бъде спрян, и няма да има късмет да наранява повече ”, каза пострадалата Мила Пейкова.

Сигнали против Орлин Гигов има и от други дами, които настояват, че са били бити редовно от него. Едната също има лека телесна щета, до там е завършила. Другите пострадали са си отдръпнали жалбите.

Оттеглянето на жалбите е междина в закона, осигурила на Орлин успокоение, счита юрист Йорданка Бекирска. „ Той владее тези дами посредством страха им. Той може да прави каквото си изиска с тях, каквото се е случва, тъй като отдръпването на жабите е доста сериозен червен байрак, страната би трябвало да се замисли какво значи това ”, сподели юрист Йорданка Бекирска.

Всички потърпевши, без Мила Пейкова, се отхвърлят от дело, отдръпват жалбите си. Жената твърди, че Орлин се опитал да откаже и нея. „ Караше ме да се откажа от показанията си, да кажа, че сама съм паднала, че съм се пребила. Пита ме: „ какъв брой искаш - 5 хиляди, 10 хиляди… ”, описа тя.

Мила пробва да се свърже с дамата, убита от Орлин Гигов преди пет дни. Тя е онази украинска гражданка, за която чухме, че е пребита и изхвърлена гола и боса през 2023 година „ Опитах де се свържа с нея, писахме си SMS тя ме отблъсна... очевидно е била под негово внимание. Ако не беше моето семейство аз мъчно щях да устоя тази битка ”, сподели Мила Пейкова. 

Тя води делото не поради себе си, от самото начало е желала да няма други жертви. В това време страната ни е в непрекъсната полемика по какъв начин Законът да отбрани пребитите и унижени дами.

„ Самото домашно принуждение не е закононарушение по нашия закон. Психическото, прочувственото принуждение, не се обследват. Реално на Орлин му се е разминало, тъй като нашия закон не действа съответно ”, сподели Бекирска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР