Как двама, които вървят по един и същи път могат

...
Как двама, които вървят по един и същи път могат
Коментари Харесай

Повратностите на съдбата: Оставиха Въльо Петров в ареста, докато менторът му се закле като депутат

Как двама, които вървят по един и същи път могат да се озоват на диаметрално разнообразни места? Това не е въпрос, подложен от квантовата физика, а прегледен образец от чудатостите, които си прави ориста.
Прочетете още
Само в границите на два дни идеолозите на неосъществения „ Батальон 12 ” измежду почитателите на Ботев Пловдив, изживяха радикално разнообразни чувства.  Единият от тях се закле като депутат в  парламента, а други двама чуха от Военния съд, че ще продължат да бъдат в ареста.

На 19 юни Дарин Георгиев – някогашен наемен боец, непосредствен до притежателите на Ботев Пловдив и президента на клуба Антон Зингаревич, стана част от 50-ото Народно събрание  от парламентарната група на проруската партия „ Величие ”. Два дни по-късно Въльо Петров и Милен Стоянов от въоръженото ОПГ, бяха оставени в ареста от Военен съд – Пловдив.

Публична загадка е, че точно някогашният контрактор Дарин Георгиев бе един от основателите на силоваците отпред с Въльо Петров в клуба, ръководен от руснаци.  След абсурда към пребитите и принуждавани почитатели и почналото следствие на управляващите  обаче, Дариос – както се назовава той, реши да се отдръпна в „ Исторически парк ”,а няколко месеца по-късно стана народен представител.

В обществените си изяви Дарин Георгиев удостовери, че е работил в Ботев Пловдив и е помагал на притежателите, само че се разграничи от Въльо Петров, Милен Стоянов и другите участници в ОПГ-то. По думите му той се е отдръпнал „ тъй като управлението на Ботев се е забъркало с лица от „ престъпните среди ”.  Въпреки това новоизбраният народен представител е един от очевидците по делото против посочения за водач на въоръженото ОПГ.

Докато Дарин Георгиев се къпе в популярност и чете морал при Киро Брейка, Въльо Петров и Милен Стоянов за следващ път апелираха мярката си „ задържане под стража ”. Двамата желаеха да бъдат пуснати под „ домакински арест ”, като акцентират, че са отдавна в ареста и се нарушават човешките им права.

Самият Въльо Петров е показал и влошеното си здравословно положение, като имал потребност от неврохирургическа намеса. От правосъдната експертиза е станало ясно, че той няколко пъти е бил преглеждан от доктор поради хроничните му проблеми.  Едно от визитите в лазарета  на 10 май е било поради зародил битов случай – побой в ареста. Той обаче не се нуждаел от терапия. От експертизата излиза наяве, че ако  Въльо Петров съблюдава лекарските наставления и режими, престоя в ареста не съставлява риска за здравето му.  

Милен Стоянов пък е изтъкнал, че би трябвало да се грижи за фамилията си, което било във влошено финансово положение, както и че майка му е болна.

Военният съд обаче не приел доводите на бранителите на двамата упрекнати. В претекстовете на магистратите е записано, че двамата имат действителен късмет да извършат ново закононарушение, както и да окажат напън на очевидците. До този миг пък доказателствата по делото демонстрират, че обосновано може да се смята, че те са причинители на закононарушенията, за които са упрекнати и заради това ги оставя в ареста.  Обжалването на ограниченията им ще бъде на 1 юли във Военно-апелативния съд в София.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР