Една от най-разпространените грешки на хората, които целят да отслабнат,

...
Една от най-разпространените грешки на хората, които целят да отслабнат,
Коментари Харесай

Грешки, които допускаме при отслабване

Една от най-разпространените неточности на хората, които целят да отслабнат, е незабавно да преминат на жестоки диети с нискокалорична храна, само че диетолозите научно потвърждават, че това е належащо единствено при доста високо наднормено тегло.

Ако би трябвало просто да намалите с няколко сантиметра обиколката на талията си, не е нужно да прилагате строга диета или внезапно да намалите калориите. Постъпите ли по този начин, рискувате да си осигурите няколко недотам приятни казуса, сред които: загубване на мускулна маса, намаление на работоспособността и прибързано състаряване. Няма да избегнете и главоболие, нервност.

 Тренировки

Втора груба неточност е отказването от мазнини, тъй като по-голяма част от мазнините са свързани с банкет на белтъчини, т.е. на месо. А месото е основният субстрат за образуване на мускулната маса. А точно мускулите гълтам мазнините. Ще попаднете в обаян кръг, в случай че изключите мазнините от храната си.

Трета неточност на доста отслабващи е по този начин нареченото различно хранене. Прибягвайки до разнообразни заместители на храна единствено ще си навредите, това е потвърдено с доста опити. Ако на даден артикул написа „ хранителна добавка ”, значи той е добавка, а не същинска храна. Производителите постоянно указват, че тази добавка не трябва да се употребява като сурогат на храна, само че доста от хората, които целят да смъкват някой кг, или не четат етикетите, или не считат за належащо да се вслушват в напътствията.

 Диети

Не забравяйте, че тези хранителни добавки са за да прибавят избрани витамини, минерали и други значими детайли към храната ви при разнообразни обстановки – тежко физическо или умствено натоварване, възобновяване след болести, само че организмът се нуждае от доста по-разнообразна и пълноценна храна.

Макар и нееднократно да е разяснявано, че сама по себе си сауната не води до намаляване, мнозина не престават да стоят дълготрайно време в нея, смятайки, че отслабват. За следващ път подчертаваме – губите вода, а не разграждате мазнини. Разбира се, изгода от сауната за вашия организъм има, само че тя е в друга тенденция.

През пролетта доста хора минават на зеленчукови, плодови или зеленчуково-плодови диети. Това е неточност и то прекомерно значима, тъй като тъкмо в този сезон се нуждаем от белтъчини и въглехидрати. Трябва да се употребяват доста плодове и зеленчуци, само че прекосяването напълно на такава диета най-вероятно ще докара след това до по този начин наречения „ Йо –йо резултат ”. Нека в храненето участват месо, риба, млечни храни.

 Талия

Големите физически натоварвания, изключително за нетренираните човеци, също могат да ви навредят. Доказано е, че в случай че внезапно се втурнете към тежки тренировки, ще изгубите първоначално някой кг, само че доста бързо ще спрете да слабеете. Затова е по-полезно да организирате постоянни спортни занимания, като последователно натоварвате организма си. Мнозина хукват напролет из парковете или се сещат, че има фитнес зали, натоварват се неимоверно доста и довеждат организма си до стрес. Дано не сте не запомнили, че една от аргументите за трупане на килограми е точно стресът.

Поредната неточност са периодическите диети. Едва лято – диета, идва някакъв празник – диета. Много от дълго време сме подчертали, че думата „ диета ” би трябвало да се схваща като метод на здравословно и уравновесено хранене, а не като недояждане, отнемане от потребни храни, тормоз на организма от време на време.

Помислете си дали не вършиме някои от посочените неточности. Не се радвайте на 1-2 кг, които през днешния ден ги няма, тъй като сте седели 45-60 минути в сауната или сте яли ден-два единствено краставици. Изградете си вярна тактика, с цел да се постигнете мечтаното тегло, и не бързайте, внезапното събаряне на килограми не е потребно, то дори е рисково.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР