Една от най-популярните руски актриси - Чулпан Хаматова, позната по

...
Една от най-популярните руски актриси - Чулпан Хаматова, позната по
Коментари Харесай

Актрисата и активистка Чулпан Хаматова напусна Русия

Една от най-популярните съветски актриси - Чулпан Хаматова, позната по целия свят с ролята си в " Сбогом, Ленин! " разгласи, че е напуснала Русия и е в Латвия, откакто жигосах войната в Украйна, оповестяват от Агенция Франс Прес.

В изявление с Екатерина Гордеева тя описа, че се бои да се върне в Русия, с цел да " не загуби съвестта си " или да " не попадне в пандиза " съгласно новия закон, който не разрешава да се приказва за войната.

Затова и тя взима решението да замине в Латвия дружно с щерка си. " Да излъжа себе си, да излъжа целия свят, да пребивавам в неистина. Това в най-хубавия случай, в случай че не ме принуждават да кажа на черното – бяло. Не съм изменник и обичам родината си ", споделя Хаматова.

" Не бях в Русия, бях във почивка, когато стартира войната. В началото мислех, че би трябвало да изчакаме, след това подписах петиция против войната и по-късно ми бе обещано да схвана, че ще е по-добре да не се връщам в Русия ", споделя тя.



Според актрисата пред нея има две благоприятни условия, в случай че желае да се върне в родината и да не отиде в пандиза - да спре да споделя, че " това е война, че това е покруса " или " да се извини, че не поддържа военната интервенция ".

Чулпан Хаматова е ред личностите, които още на 25 февруари осъдиха войната в Украйна. Актрисата се подписа и в писмо от името на разнообразни съветски Неправителствени организации и благотворителни фондове с апел да бъдат стартирани договаряния.

Актрисата стои отпред на фонда за онкоболни деца " Подари живот " и с днешна дата показа, че той продължава работата си в Русия.
 Михаил Баришников: Не наказвайте съветските актьори и спортисти поради войната


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР