Една от най-популярните напитки в света е бирата. И както

...
Една от най-популярните напитки в света е бирата. И както
Коментари Харесай

Консумацията на толкова бира на ден удължава живота!

Една от най-популярните питиета в света е бирата. И както се споделя - отровата е в дозата. Мнозина считат, че потреблението на алкохол съкратява живота. Други пък настояват, че една чашка на гладно алкохол защищава от заболявания.

Затова учени от целия свят се пробват да открият каква е истината. Според изследването Консумацията на алкохол в преклонна възраст и въздействието му върху дълголетието, оповестено неотдавна в списание Age and Agеing, потреблението в рационални граници на бира усилва възможностите за дълъг живот.

Учените настояват, че в случай че употребявате пивото, може да доживеете до 90-годишна възраст.

Анализът им се основава да данни, събирани от холандско изследване. Авторът на проучването професор Пит Ван ден Бранд и екипът му от от Маастрихтския университет са следили питателните привички на 5 500 възрастни холандци в продължение на 20 години.

От изследването станало ясно, че има директна връзка сред потреблението на алкохол и продължителността на живота, както при дамите, по този начин и при мъжете.

Най-голям късмет да доближат 90-годишна възраст имат хората, които пият сред 5 и 15 грама корав алкохол дневно или по 400 грама бира на ден.

 Консумацията на бира удължава живота!

Японските учени са безапелационни, че умерената консумация предотвратява загубата на мускулна маса при мъжете и дамите, които са в преклонна възраст.

Според американски екип от откриватели, пиенето на алкохол с мярка поддържа психологичното здраве в пенсионна възраст.

През 2017 година учени от 15 страни от Европа, Съединени американски щати, Мексико, Нова Зеландия и Канада потвърдиха, че бирата е потребна за здравето.

Според тях, в случай че се употребява бира в умерени количества, пивото има позитивен резултат върху здравето на хората, в това число намалява риска от затлъстяване, атеросклероза, кардиологични и съдови болести.

Внимание особено се обръща на хидратиращото деяние на нискоалкохолните и безалкохолни бири.

Резултатите от провежданите към този момент 10 години проучвания от неговия екип демонстрират, че безалкохолните и нискоалкохолни бири нямат диуретичен резултат, което ги прави изключително подобаващи за хидратация след спорт или тежки физически натоварвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР