Една от най-лесните и същевременно евтини диети е диетата с

...
Една от най-лесните и същевременно евтини диети е диетата с
Коментари Харесай

Лесна и евтина диета

Една от най-лесните и в същото време евтини диети е диетата с овесени ядки. Тя не би трябвало да продължава повече от десетина дни. За една седмица с тази диета можете да отслабнете с шест кг.

Овесените ядки са потребни и спомагат за пречистването на организма, понижават нездравословния холестерол в кръвта и спомагат за изхвърлянето на шлаки и отрови.

Те се борят и със свободните радикали. Овесените ядки спомагат за положителното храносмилане. За по-добър резултат преди започването на диетата с овесени ядки е добре да пречистите организма си с ориз.

Залейте вечерта четири супени лъжици ориз с един литър студена вода. Сутринта сварете ориза в тази вода за към един час на слаб огън.

Изяжте ориза дружно с водата и в продължение на пет часа не пийте и не яжте нищо. След това до края на деня се хранете както нормално, като ограничите мазното, тестеното и сладкото.

Пет часа преди сън не пийте нищо с изключение на вода. Когато започнете диетата с овесени ядки, на закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря изяждайте по една паница овесени ядки, заляти с гореща вода.

Ако доста огладнеете, можете да хапнете пресни или сушени плодове, само че без банани и грозде. Пийте не по-малко от два литра вода на ден.

Пийте единствено сред храненията. Не подправяйте овесените ядки със сол, не им добавяйте мед или захар. Единственото, което можете да добавите в овесените ядки, са сушени плодове.

За усет можете да добавите малко канела. Обемът на порцията е самостоятелен, хранете се, до момента в който не усетите, че сте се заситили. Овесените ядки засищат и гладът няма да ви тормози.

Ако спазвате диетата повече от една седмица, допълнете менюто си с прясно и кисело мляко, извара и ядки. Тази диета се повтаря не по-рано от шест месеца.

Диетата с овесени ядки не е подобаваща за бременни дами и кърмачки. Ако страдате от хронично заболяване, посъветвайте се със експерт, преди да започнете диетата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР