Една от най-известните туристически дестинации – Берлин, е на път

...
Една от най-известните туристически дестинации – Берлин, е на път
Коментари Харесай

Берлин - новата столица на веганството

Една от най-известните туристически дестинации – Берлин, е на път да се утвърди като веган столица. Все по-тенденциозно става неживотинските артикули да участват в най-различни сфери на живота на хората там.

През последните години в столицата на Германия никнат като гъби веган супермаркети, кафенета, магазини за облекла и обувки. Новоизлюпените заведения за хранене не оферират ястия с яйца, сирене, мляко, желатин или мед, защото държат прецизно всичко да е 100 % веган. Търговските обекти са се отказали още от кожените панталони, якета и даже от вълнените пуловери.

Що се отнася до храненето, Берлин към този момент може да се мери с Йю Йорк, прочут като международен център на този тип хранене. Може да се откри соев сладолед и даже изцяло веган пица, акцентира инструктор по йога.

Хората от ден на ден стартират да се вълнуват от произхода на питателните артикули, които попадат на трапезата им, безапелационен е Йоханес Тойерл, който предлага в своята веган месарница кюфтета, шницели, шишчета и най-различни други артикули от сайтан – веган еквивалент на месото.

 Веган магазин

Освен върху питателните привички на хората веганството стартира да оставя отпечатък и върху общественото им държание. В момента супер настоящи са веган срещите за необвързани. Освен доста развлечение уредниците им дават обещание на участниците и раздумка на по парче тофу, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР