Една от най-авторитетните фигури в българския банков сектор - Светослав

...
Една от най-авторитетните фигури в българския банков сектор - Светослав
Коментари Харесай

Светослав Гаврийски влиза в надзора на ОББ

Една от най-авторитетните фигури в българския банков бранш - Светослав Гаврийски влиза в надзорния съвет на Обединена българска банка (ОББ). Това излиза наяве от Регистъра на Българска национална банка, поддържан по Наредба № 20, за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитни институции.

Светослав Гаврийски е дълготраен управител и основен изпълнителен шеф на Алианц банк България. Той се отдръпна от дейна активност през 2018-а. Гаврийски беше шеф на Българската национална банка в интервала сред юни 1997 година и октомври 2003 година. Преди това работеше в Министерството на финансите като заместник-министър, а за малко бе и министър в служебния кабинет.

От регистъра на Централната банка разбираме още, че в Надзорния съвет на ОББ влиза и икономистът Виктор Йоцов. Йоцов е работил в Българска народна банка като изпълняващ длъжността основен икономист и началник на дирекция "Икономически разбори ". Доцент е в Университета за национално и международно стопанство и е експерт по банкиране и моделиране на макроикономически процеси. Също по този начин от 2003-а до 2010-а е бил представител на България в Международния валутен фонд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР