Една от медийните държанки на банкера-беглец Цветан Василев - Соня

...
Една от медийните държанки на банкера-беглец Цветан Василев - Соня
Коментари Харесай

Храненица на БГ Мадоф пълни Фейсбук с фейкове за Пеевски

Една от медийните държанки на банкера-беглец Цветан Василев - Соня Колтуклиева поддържа темповете на Фабриката за подправени вести през уикенда. Перото на БГ Мадоф старателно бълва фейкове против главния зложелател на задкулисието у нас – депутатът от Движение за права и свободи и наш издател Делян Пеевски, написа " Монитор "

За естрада пък Колтуклиева прозорливо е избрала не обичания на мустакатия аферист уебсайт „ Фрогнюз “, а Facebook. Причината е прозаична – просто с изключение на близки и родственици на сътрудник Академик (агентурното име на издателя на „ Фрогнюз “ Огнян Стефанов от времената, когато интензивно е заработвал като клеветник за Държавна сигурност – б.а.) рядко някой влиза в онлайн изданието. А задачата на машината за медийни операции на задкулисието е да се продуцират оптимално доста подправени вести против Пеевски, по този начин, че всички болтчета на Фабриката да могат да ги препечатват едно от друго и по този начин да ги разпръскват в общественото пространство. Точно по тази причина статусите във Facebook са доста по-ценни от дописки в дребни сайтчета, тъй като могат да бъдат елементарно ретранслираните като се скрие източника на лъжите.

А задачата е ясна – да бъде опетнен Пеевски. И това не е инцидентно – Василев, както и неговите приятели олигарсите Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев имат защо да ненавиждат Пеевски. Със законодателните си начинания депутатът и сътрудниците му Движение за права и свободи стопираха не една или две техни далавери, които въртяха на гърба на страната и жителите.

Медиите от нашата издателска група пък редовно, с документи и елементарно проверими обстоятелства, разкриваме грозната реалност, в която виреят олигарсите и техните афери. Показваме лицата и на техните представители от Фабриката за подправени вести в опит да прокараме лъч на нормалност в мътните води на трансформиралата се в тресавище медийна среда у нас. Затова новите публични операции към този момент набират скорост през една друга естрада, по-различна от класическите медии – обществените медии. Фалагманите на Фабриката от дълго време са разобличени като обслужващи ползите на политико-икономически тъмни кръгове.

Кой приказва?

Журналистката със противоречива известност Соня Колтуклиева е подсъдима по дело за укриване на налози, което тече пред софийски градски съд. Според очевидци Колтуклиева се е облажила с 90 000 лв. от Българския Мадоф – банкера-беглец Цветан Василев. За скандалната скица пред съда описа тогавашната дясна ръка на Василев Бисер Лазов. Той е главният очевидец на държавното обвиняване по мегаделото за източването на трезора, който споделя от първо лице по какъв начин е работил моделът „ КТБ ”. Пред магистратите показания даде и някогашният основен счетоводител на финансовата къща на мустакатия аферист „ Фина С “ изясни, че парите, които Колтуклиева е получила, са точно от активите на КТБ. Лазов разкри пред съда, че Цветан Василев персонално му наредил да изплаща месечно по 10 000 лв. на журналистката. Парите били преведени на няколко транша.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР