Една от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае

...
Една от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае
Коментари Харесай

Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пенне

Една от обичаните предписания на Жак Пепен, чието име знае всеки, е за макарони пенне с Рататуй. Това е класическо френско ядене, което се подготвя извънредно елементарно и бързо, стига да спазвате прецизно препоръките на великия френски кулинар.

Важно е да се посочи, че при приготвянето му самият Жак Пепен не бели патладжаните и за разлика от класическата рецепта за Рататуй, поставя всички зеленчуци вкупом, а не поредно. Но дано подходим непосредствено към въпроса и Ви срещнем с метода, по който Жак Пепен подготвя макарони пенне с Рататуй:

Необходими артикули за Рататуй: 1 патладжан, нарязан на части с величина от към 2.5 см, 2 дълги червени чушки, нарязани на части с величина от към 2.5 см, 2 тиквички, нарязани на кубчета с величина от към 2 см, 2 ч.ч. нарязан на едри кубчета кромид лук, 1 дребна консерва нарязани домати в доматен сос, 2 с. л. едро раздробен чесън, 1/4 ч.ч. зехтин, 2 ч.л. сол

Необходими артикули за макарони пенне: 350 г макарони пенне, 3 с.л. зехтин, 3/4 ч.л. прясно надробен черен пипер, 1/2 ч. ч. черни маслини без костилките, 1/4 ч.ч. настърган пармезан, сол на усет, няколко пресни листа босилек за украса

Начин на подготвяне на Рататуя: Всички изброени съставки за ястието се кипват в огромна тенджера, захлупват се и се задушават на муден огън за към половин час. Ако не сте съумели авансово да осолите тиквичките за обезводняването им, е допустимо да получите доста течност. В подобен случай усилете котлона за няколко минути, с цел да може водата да изври. Така приготвеният Рататуй се оставя настрани, с цел да може да изстине до стайна температура.

Начин на подготвяне на макароните пенне: В огромен съд се кипва към 3.5 л подсолена вода, в която се изсипват макароните. Разбърква се добре, с цел да не се слепват макароните, и когато те още веднъж кипнат, се повтаря процедурата с разбъркването. Варят се според от инструкциите на опаковката им, само че нормално това трае към 10- 12 мин.

 Жак Пепен

През това време в купа се смесват Рататуят, 3/4 ч. л. сол, зехтинът и пиперът. Купата се поставя за към 2 мин в микровълновата фурна, с цел да се стопли. Готовата отцедена паста се смесва с Рататуя, поръсва се със сиренето и всичко още веднъж се разбърква.

Така полученото ядене се разпределя в 4 купи, прибавя се още пармезан и се украсява с пресните листа босилек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР