Една от любимите храни в Америка – фъстъченото масло, може

...
Една от любимите храни в Америка – фъстъченото масло, може
Коментари Харесай

Как да си направим фъстъчено масло

Една от обичаните храни в Америка – фъстъченото масло, може да се открие и у нас. Много от познавачите и феновете на продукта обаче настояват, че качеството в България е под всякаква рецензия. Поради това е най-добре да си приготвим фастъченото масло вкъщи.

Рецептата за фъстъчено масло е толкоз лесна, че даже най-неопитният в кухнята ще се оправи без изпитание. Когато сами подготвяме фъстъчено масло, то става освен по-вкусно, само че и доста по-здравословно.

Домашно фъстъчено масло

Необходими артикули: 200 г фъстъци, 1 ч.л. сол, 2 с.л. олио

Начин на подготвяне: Фъстъците би трябвало да се изпекат. За задачата се навлажняват, поръсват се със солта и се пъхат в добре загрята на 150 °C фурна. Пекът се до подготвеност, при от време на време безредие. Могат да се изпекат още на тиган или в микровълнова - както е най-удобно.

При подготвяне на домашно фъстъчено масло може да се заложи и на подготвени изпечени, както и пържени солени фъстъци. Много по-здравословни и вкусни ще са те обаче, в случай че ги изпечете вкъщи.

 Как да си създадем фъстъчено масло

Когато са подготвени, фъстъците се вадят от фурната и се оставят да изстинат. Обелват се усърдно и люспите се отстраняват. Поставят се в блендер и се прибавя олиото. Може да се употребява и зехтин. Разбива се на висока степен до приемане на гладка примес.

По предпочитание към сместа могат да се прибавят аромати, мед, меласа, какао или различен подсладител по ваш усет. И воала - имате си вкусно домашно приготвено фъстъчено масло.

Хубавото на домашно приготвените артикули, е че можем да създадем толкоз, колкото ни е належащо, а не да съхраняваме ненужни количества със седмици в хладилника.

Фъстъченото масло има редица приложения. То е по едно и също време енергийна закуска и апетитен десерт, намазано върху филийка. Отгоре може да се гарнира със сладко по желание или с обичан плод.

Фъстъченото масло е и съвършено за накичване на сладкиши, торти и бисквити. В някои случаи се прибавя към тестото на някои тестени произведения.

Вижте още елементи при подготвяне на фъстъчено масло.

Не пропускайте и да разберете за какво да добавяте по-често лъжица фъстъчено масло към утринната овесена каша.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР