Една от капитанките на женския ни национален отбор по волейбол

...
Една от капитанките на женския ни национален отбор по волейбол
Коментари Харесай

Петя Баракова: За нас беше най-важно да останем сред най-добрите

Една от капитанките на женския ни народен тим по волейбол – Петя Баракова, показа своите усещания след края на присъединяване на „ лъвиците “ в шампионата Лига на нациите. Нашите девойките съумяха да запазят своето място в шампионата и следващата година още веднъж ще се състезават измежду най-хубавите.

„ Вие преди малко го казахте – спасяваме се да останем. Това да играем сред най-хубавите е много значимо, без значение, че сме едни от последните. Отборът ни е прекомерно млад, трупаме опит и всички тези мачове потвърждават, че към момента ни липсва опит. Нормално, девойките са на по 20-22 години, някои от тях не са играли на такова високо равнище. Мисля, че всеки минал мач имахме спадове, имахме и положителни моменти, само че за нас беше най-важно, че останахме в лигата “.

„ Отборът от предходната година е тотално друг. С новите млади попълнения се радваме, че оставаме в лигата, тъй като това са 12 тима в целия свят, които се борят да играят. Не мисля, че се обезсърчаваме, че това ни радва, тъй като това е дребна крачка напред за тима. И всяка дребна крачка напред ни води към по-добри резултати за в бъдеще “, съобщи капитанката на Марица Пловдив.

„ Трупаме опит с всеки минал мач. Сега имаме много време за подготовка за Европейското. То е доста значимо, тъй като групата ни е преодолима. Надяваме се на много по-добри резултати в края на лятото, когато ще имаме повече опит, повече тренировки, повече сработване. Мисля, че се оправяме добре “.

„ Според мен би трябвало да сме малко по-константни, тъй като както всички видяха, че почваме стремително. Взимаме първия гейм и след това нещо се случва в системата. Със сигурност би трябвало да сме малко по-константни в играта, с цел да можем да затворим мача в наша изгода “, съобщи Баракова.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР