Руските войски са увеличили неколкократно щурмовете на левия бряг на

...
Руските войски са увеличили неколкократно щурмовете на левия бряг на
Коментари Харесай

Руснаците са загубили очите на Мордор, но засилват щурмовете на левия бряг на Днепър

Руските войски са нараснали неколкократно щурмовете на левия бряг на река Денпър през миналото денонощие. Според Силите за защита на Южна Украйна те са направили 9 щурма в този регион спрямо два, осъществени ден по-рано - на 30 април, предават УНИАН и " Фокус ".

Както се отбелязва, съветската войска е изгубила 23 единици въоръжение и военна техника: 2 зенитно-ракетни комплекса - БУК-М1 и Стрела-10, минохвъргачка, 12 единици бронирана техника, 3 станции за радиоелектронна битка, система за видеонаблюдение Муром-М, наричани от украинците " очите на Мордор ", 2 бр. станции за въздушно снимане, две лодки.

Също по този начин на Ореховско направление (в Запорожие) руснаците са осъществили два щурма: по един в региона на Старомайорски и Роботино.

" Врагът изпрати управляема ракета от тактическата авиация, евентуално Х-59, в посока на региона на Николаев. Ракетата е унищожена от силите за противовъздушна защита. В резултат на падащи парчета е развалена транспортната инфраструктура. В Одеска област съперникът се опита да употребява 2 БПЛА от вида Shahed131/136, които бяха унищожени в морето “, декларират от украинската войска.

В Черно и Азовско море няма кораби на съветския флот, ракетоносителите са в техните бази.

" Продължавайки терора на цивилното население на прифронтовите територии на Днепропетровска, Запорожка и Херсонска област, съперникът употребява 219 безпилотни летателни апарата, 2 ударни БПЛА вид " Ланцет “, изстреля 234 осколъчни боеприпаса от БЛА с разнообразни модификации. В резултат са развалени високи здания, частни жилищни здания, хамбар, стопанска сграда в Херсонска област “, се споделя в отчета.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР