Ботев (Пловдив) вече официално е част от Клуба на пионерите

...
Ботев (Пловдив) вече официално е част от Клуба на пионерите
Коментари Харесай

Ботев официално е един от най-старите клубове в света

Ботев (Пловдив) към този момент публично е част от Клуба на пионерите - межуднародна организация, която сплотява най-старите футболни клубове от целия свят. Новината първо беше оповестена за всички близо 19 000 души по трибуните на стадион " Христо Ботев " преди началото на вчерашния полуфинал против ЦСКА за Купата на България.

Ето цялото известие от " канарчетата ":

" В минутите преди срещата на новото табло на " Колежа " беше пуснат специфичен видеоклип с приветствие от британския ФК Шефилд - най-старият към момента настоящ футболен клуб в целия свят. Специално от Англия президентът на отбора Ричард Тимс изпрати своите поздравления, а феновете съумяха да чуят и думите на юношата на Ботев Димитър Папазов, капитана на отбора Лъчезар Балтанов, а и полузащитникът на тима ни Янис Карабельов.
 Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:0 в полуфинал-реванш от шампионата за Купата на България
Ботев (Пловдив) на край за Купата на България след втора победа против ЦСКА!

Вдъхновените " канари " удариха " армейците " с голове първоначално и края на мача

Церемонията продължи с формалното връчване на плакета, с който Ботев е признат в Клуба на пионерите. Ценният предмет беше възложен от изпълнителния шеф на " канарчетата " Алексей Киричек на Видин Сукарев - представител на фондация " Жълто и черно ", която е страж на историята на най-стария български футболен клуб.

Част от церемонията по връчването на плакета бяха и три от легендите на Ботев (Пловдив) - Трифон Пачев, Марин Бакалов и Запрян Раков. Всеки от тях беше в компанията и на едно от децата от школата на " канарчетата ", с цел да се затвърди в допълнение концепцията за приемствеността сред поколенията.

Включването на Ботев в Клуба на пионерите е следващото доказателство за изумителната история на " жълто-черния " клуб. Горди сме с предишното и гледаме самоуверено към бъдещето. ", написаха " канарите " на формалния си уебсайт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР