Една легендарна тенис кариера приключи през изминалия петък, когато Роджър

...
Една легендарна тенис кариера приключи през изминалия петък, когато Роджър
Коментари Харесай

Джокович: Уникално бе да имам Федерер зад гърба си, би бил страхотен треньор

Една именита тенис кариера завърши през миналия петък, когато Роджър Федерер изигра своя финален професионален дуел. Въпреки това швейцарецът бе безапелационен, че ще остане покрай спорта, като загатна, че е допустимо в бъдеще да стане ментор на някой обещаващ млад гений. Наскоро Новак Джокович разяснява тези думи и съобщи, че е убеден в триумфа на своя огромен противник, ако Маестрото реши да поеме по този път.

" Уникално преживяване е да имаш някого зад тила си на всяка отмора и този някой да бъде най-големият ти противник. Интересно е да схванеш по какъв метод останалите виждат играта и препоръките, които ти дават по време на срещата. Мисля, че Роджър може да предложи доста като треньор, би бил страховит. Напълно разумно е да чакаме, че неговите препоръки ще бъдат извънредно потребни и скъпи. Ако това в действителност се случи, съм сигурен, че той ще способства с доста за подобряването на играта на дадения тенисист във всеки аспект освен на корта, само че и отвън него.

Той безспорно е един от най-великите играчи поради своя жанр на игра и метода, по който прави нещата да изглеждата по този начин, като че ли не влага никакво изпитание. Хората евентуално си мислят, че геният му е даденост от Бог, само че в действителност Роджър постоянно приказва за това какъв брой време ще му е нужно, с цел да усъвършенства играта си дотолкоз, че да наподобява елементарно. Уважавам това и знам през какво е трябвало да премине, с цел да извърши ударите, които на пръв взор са лесни, само че в действителност са извънредно сложни за осъществяване ", споделя Ноле.

“I’m sure that he’s going to bring a lot of positive things to the improvement of that player, whether male or female, in every aspect on and off the court. " on as a coach
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР