Една легенда на БНТ ни напусна. Почина журналистката Нина Селвелиева.

...
Една легенда на БНТ ни напусна. Почина журналистката Нина Селвелиева.
Коментари Харесай

Скръбна вест! Отиде си журналистката Нина Селвелиева – знаково име и легенда на БНТ

Една легенда на Българска национална телевизия ни напусна. Почина журналистката Нина Селвелиева. Тя е знаково име от златните години на Българска национална телевизия, оповестяват от публичната телевизия.
Селвелиева бе шеф на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по времето на министър Емануил Йорданов. „ Загубихме един прелестен човек, който ще остане вечно в сърцата ни “, споделят за нея сътрудниците и приятелите ѝ.
Селвелиева е първият публицист в България, упрекнат за „ приключване ” на информация до медиите по делото „ Луканов ”. Вината й бе избрана като „ длъжностно закононарушение ”, въпреки да беше по-скоро „ длъжностно обвързване ”. Разбира се, виновност не се потвърди, само че чак военни прокурори се занимаваха с тази доблестна жена, за която в професионалния й път на проверяващ публицист нямаше „ дребнотемие ”, когато би трябвало да се оказва помощ на хората.
Нина Селвелиева е заставала зад идеите на доста хора и по доста от случаите й бяха формирани предварителни производства. Помним я от вестникарски и тв поредици като „ За служебно прилагане ”, „ Законът това съм аз ”, ”Съучастие в ликвидиране ”, ”Справедливост, не благосклонност ”, „ Смърт по часовника на един следовател ” и други
Опелото ще се отслужи на 24.03.2023 г.от 13.30 часа в храм „ Св. Седмочисленици “ в гр. София.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР