Една красива усмивка винаги кара да се чувстваме по-уверени и

...
Една красива усмивка винаги кара да се чувстваме по-уверени и
Коментари Харесай

Как да се сдобием с бели зъби само за минути?

Една красива усмивка постоянно кара да се усещаме по-уверени и има значима роля в обществения живот на всеки. Затова и белите зъби са толкоз значими през днешния ден.

В последните години процедурата с избелване на зъбите се трансформира в известен, елементарен, бърз и доста ефикасен метод за възстановяване на естествения им цвят. Високата степен на триумф и фактът, че не се изпилява никоя от зъбните повърхности, го вършат сигурен и предсказуем способ, когато желаеме да променим усмивката си.

Много изследвания през годините потвърждават, че професионалното избелване, направено под контрола на ортодонт, не поврежда зъбите. То е безвредна и ефикасна процедура, когато спазвате инструкциите на вашия дентален доктор. Но какво съставлява тя и какви са преимуществата и минусите й? Отговорите дава експертът доктор Давидова:

 ninaagdalpantsless

Какво би трябвало да знаем за процедурата преди да прибегнем към нея?
Както и да решите да избелите зъбите си, не пропускайте да посетите вашия стоматолог за професионално разчистване и обзор. При почистването се отстранява зъбния камък и плака, и всички външни петна. Така може да откриете, че това е всичко належащо, с цел да имате по-бели зъби и по-бляскава усмивка. По време на прегледа зъболекарят ще ревизира положението на зъбите и венците ви. Избелването е несъмнено и с забележим резултат след лекуване на всички проблеми в устата ви. Важно е да знаете, че пломби, фасети и корони няма да се избелят. Така че, в случай че измененията цвета на естествените зъбите към тях, може да се получи разлика. Но не се тормозете, и за вас има излаз и вашият стоматолог ще ви предложи различен тип избелване. То обаче не е уместно за бременни или кърмещи дами.

Колко метода за избелване съществуват?
Ако желаете да избелите зъбите си можете да се обърнете към своя ортодонт или да употребявате избелващи ленти, химикалки, фабрични шини и гелове или други артикули, които се оферират в комерсиалната мрежа. Те обаче не са направени особено за вашите зъби и не са съобразени с самостоятелните ви потребности. Съдържат по-слаб избелващ сътрудник спрямо продуктите, употребявани при професионалното избелване и по тази причина избелването е по-малко надеждно и може да отнеме повече време.

 zybi

Професионалното избелване се прави под контрола на дентален доктор в стоматологичния кабинет или вкъщи с самостоятелно направени шини.
• Избелването в зъболекарския кабинет разрешава потреблението на избелващ гел с по-висока централизация и нормално изисква едно посещаване. Гелът се слага върху зъбите, откакто се изолират венците. Може да се употребява светлина за възстановяване действието на избелващия сътрудник. Това избелване е дейно, бързо и след към час зъбите ви са по-бели, а усмивката по-искряща.
• Професионалното избелване на зъбите вкъщи продължава няколко дни или седмици и също е под контрола на стоматолог. То се прави с самостоятелно направени за вас шини, за горни и долни зъби. В тях се слага избелващия гел, който е с по-ниска централизация от този, употребен в стоматологичния кабинет. Гелът остава върху зъбите несъмнено време, посочено от компанията производител и съгласно напътствията на зъболекаря ви.

Може би сте виждали хора, които имат „ виолетов “ зъб вследствие на девитализирането (умъртвяването) му. Това съставлява изящен проблем, който може да се реши с вътрешно избелване на зъба в стоматологичен кабинет. Използва се висок % избелващ гел, подложен навътре в зъба. Избелващият сътрудник се оставя за няколко дни, като се наблюдава смяната на цвета. Процедурата може да се повтори, до момента в който се реализира стремежи резултат.

 zybi-2

Повечето хора считат, че избелването е мъчително и прави зъбите чувствителни. Вярно ли е това и за какъв интервал от време?
Чувствителността на зъбите е предстоящ непряк резултат, който се появява при някои, не при всички, пациенти. Обикновено е краткотрайна и отзвучава в границите на няколко дни. Kакво обаче споделят пациентите? “Слушала съм доста за избелването на зъбите, какъв брой е хубаво, какъв брой не е хубаво, по какъв начин не вреди на зъбите, по какъв начин вреди на зъбите… Един ден взех решение “Това е то, ще го направя ”. Отидох при доктор Давидова, обясних какво желая, какво ме тормози, какъв резултат чакам от процедурата, изобщо всичко, което ме вълнуваше. Тя беше извънредно общителна, изясни ми, че избелването, което прави тя е със същия гел, които се дава за домашна приложимост, само че в доста по-висока централизация, че не вреди на зъбите, когато не се прекалява, и че ще чувствам сензитивност в границите на 24 часа след избелването. И по този начин … започнахме. Настаних се комфортно в съвсем легнало състояние. Асистенката на доктор Давидова от самото начало се стараеше да се усещам удобно и комфортно. За моя изненада докторката добре изолира венците и устните ми, в следствие нямах никакви изгаряния или ранички по меките тъкани (слушала съм доста неприятни разкази от мои познати за изгаряния по венци, устни и език при избелване на зъбите). И Voala… след 1 час престой, красиви бели зъби като перли и прелестна усмивка. А болежка? Болката в зъбите беше минимална и отшумя в границите на 12 часа след процедурата.

Колко трайни са резултатите?
Избелването трансформира цвета на зъбите краткотрайно (за разлика от фасетите и короните) и трайността на резултата е директно обвързвана с персоналните ви привички. Ако избягвате потреблението на оцветяващи храни и питиета, например къпини, боровинки, кафе, вино, и тютюнопушене цветът на зъбите може да остане постоянен в продължение на година или по-дълго.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР