Една индустрия. Две различни компании. Така анализатор на автомобилната индустрия

...
Една индустрия. Две различни компании. Така анализатор на автомобилната индустрия
Коментари Харесай

Двама люти съперници: Автомобилните производители, които не спират да се опитват да се надминат един друг

" Една промишленост. Две разнообразни компании. " Така анализатор на автомобилната промишленост на Morgan Stanley Адам Джонас неотдавна разказва General Motors и Ford Motor - люти противници повече от век, представен от CNBC.

Двете компании непрестанно се пробват да се надминат една друга във връзка с продажбите, продуктивността и стила на нови транспортни средства. GM завоюва преимущество през последните години с помощта на по-добрите финансови резултати и по-скорошното прекосяване на компанията към електрически и самостоятелни транспортни средства.

Инвестиционните въпроси за най-големите производители на коли в Америка от ден на ден се разграничават, тъй като двете компании подхващат разнообразни подходи към електрическите и самостоятелните транспортни средства.

GM има проект за извънредно предложение на електрически транспортни средства до 2035 година Ford също се насочва към електрическите автомобили, само че в това време продължава вложенията в обичайния си бизнес - компанията чака минимум 40% от продажбите му в международен мащаб да бъдат електрически транспортни средства до края на това десетилетие.

И двете компании не престават да разчитат на обичайните продажби на пикапи и SUV.

Ford е в развой на огромно преструктуриране по проекта за смяна на основния изпълнителен шеф Джим Фарли, наименуван Ford+. Междувременно GM понижи разноските преди години под управлението на изпълнителния шеф Мери Бара.

И двата автомобилни производителя означават спад от 30% тази година на фона на опасенията на вложителите, че пикът на облагите им по време на пандемията от ковид е зад тила и възходящите лихвени проценти, инфлацията и страховете от рецесията.

В края на предишния месец Ford заяви, че ще разпусне звеното за самостоятелни транспортни средства Argo AI, с мотив няма религия в бизнеса или капацитета му за монетизация в обозримо бъдеще.

В същото време основният изпълнителен шеф на GM Cruise Кайл Фогт направи оптимистични мнения за раста на бизнеса с роботикси таксита на неговата компания, в това число " фаза на бързо мащабиране " със " обилни доходи " от идната година.

Другите залози на Ford включват милиарди, изхарчени за електрически транспортни средства, както и технологии като системата за шофиране по автомагистрала BlueCruise на автомобилния производител.
 Краят на една епоха: Ford Fiesta стопира да се създава
Краят на една епоха: Някога най-продаваният автомобил в Европа стопира да се създава

Ford се приготвя за една от най-значимите трансформации в богатата история на автомобилния производител

GM беше измежду първите автомобилни производители, които оповестиха инвестиция от милиарди долари в нови електрически транспортни средства и си сложиха за цел да спрат продажбите на транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2035 година

Ford обаче елементарно изпреварва GM в електрическите автомобили, до момента в който GM дава приоритет на първокласните модели с новите си технологии за акумулатори, в това число Hummers и Bolt EV на стойност над 100 000 $ с по-стара технология за акумулатори.

Данните сочат, че Ford е продал 41 236 електрически модели през първите девет месеца на тази година, до момента в който GM е продал 22 830 броя електрически автомобили.

Стратегия на Ford разреши на производителя да усили производството по-бързо от GM. Компанията не създава електрически автомобили в смисъла, в който го прави Tesla, а по-скоро заменя стандартните мотори на обичайните си модели с акумулатори, като ги трансформира електрически транспортни средства.

За разлика от противника, GM е единственият производител на електрически автомобили, с изключение на Tesla. И Ford възнамерява да последва образеца в последна сметка, само че неговият кратковременен метод му даде преднина в продажбите и потребителите наподобява нямат нищо срещу. Ford също по този начин продължава да създава хибриди и plug-in хибридни електрически транспортни средства, с което GM не се занимава.
 GM стопира производството на бензинови и дизелови коли през 2035 година
GM стопира производството на бензинови и дизелови коли през 2035 година

След новината акциите ѝ нарастнаха с 4%

GM създава лични акумулатори посредством взаимно дружество в Съединени американски щати Компанията разгласи проекти за четири завода за акумулатори в Съединени американски щати.

Ford има сходни проекти с планувана инвестиция от 5,8 милиарда $ за създаване на два завода за литиево-йонни акумулатори в централен Кентъки посредством взаимно дружество с основаната в Южна Корея SK, само че производството не се чака да стартира преди 2026 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР