Една година блокиране заради Covid-19 струва на британската икономика 251

...
Една година блокиране заради Covid-19 струва на британската икономика 251
Коментари Харесай

Великобритания плати огромна цена за пандемията

Една година блокиране поради Covid-19 коства на английската стопанска система 251 милиарда паунда. Това се равнява на цялата реколта в Югоизточна Англия или съвсем два пъти повече от тази на Шотландия.

До тези изводи доближава отчет на Центъра за стопански и бизнес проучвания. Експертите са открили, че цялата страна е претърпяла големи вреди от рестриктивните мерки на активността от началото на първото национално заключване, като някои по-бедни райони са потърпевши най-силно.

Консултантската компания счита, че разликата сред северната и южната част на Острова ще се усили, в случай че държавното управление не вземе ограничения, с цел да подсигурява, че по-бедните елементи на Обединеното кралство няма да поемат непропорционално икономическите загуби, породени от пандемията, заяви вестник Guardian.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Британската стопанска система е претърпяла през април рекорден спад о...

Потреблението е намаляло, бизнесът към момента е затворен и доста хора са останали без работа. Допълнителни ограничавания за някои региона прибавиха районни вариации към икономическото им положение, демонстрира изследването.

Тези фактори, наред с доста други, доведоха до големи разноски за стопанската система на Обединеното кралство, в допълнение към опустошителната цена на хиляди изгубени човешки животи.

В безусловно изражение загубите в Лондон са най-високи спрямо останалите райони и възлизат на 51,4 милиарда паунда изгубена активност, следвани от тези в югоизточната и източната част на Англия – надлежно, 34,7 милиарда и 26,6 милиарда паунда.

Брутният вътрешен артикул на Англия е понижен с 9% през 12-те месеца от началото на пандемията, демонстрират формалните данни.

Икономическото възобновяване на Англия от рецесията в Covid може да бъде възпрепятствано и от задаваща се рецесия на цифровите умения, породена от внезапното понижаване на броя на младежите, които посещават ИТ курсове. Те са намалели с 40% през последните 6 години, демонстрира изследване на Института за образование и работа. Британската стопанска система към този момент губи милиарди лири от неналичието на сходни квалифицирани фрагменти и са нужни незабавни ограничения за решаването на казуса.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР