Единствената българска представителка в състезанията по ски-алпийски дисциплини за жени

...
Единствената българска представителка в състезанията по ски-алпийски дисциплини за жени
Коментари Харесай

Ева Вукадинова завърши първия манш на слалома в Пекин от втори опит, нов провал за Шифрин

Единствената българска представителка в надпреварите по ски-алпийски дисциплини за дами на Олимпиадата в Пекин Ева Вукадинова се класира на 49-о място в първия манш на слалома, в който тя прави два опита да започва, поради неточност на уредниците.

Заради тази неточност на уредниците те бяха длъжни да разрешат на Вукадинова да започва наново. Още на старта на втория си опит обаче тя позволи неточност, само че се задържа върху ските и съумя да стигне сполучливо до финала, въпреки и с по-слабо достижение от това, което бе на път да реализира в първия си опит. На финала тя финишира за време от 1:00.17, което ѝ отреди 49-а позиция с пасив от 8.54 секунди по отношение на първото място.

То изненадващо се заема от германката Лена Дюр, която се спусна първа по трасето и записа време от 52:17 секунди, което по този начин и не бе усъвършенствано до края на манша. До него се приближи само олимпийската шампионка в алпийската композиция от Пьончан 2018 Мишел Гизин (Швейцария), която приключи на 0.03 зад Дюр. На трета позиция с пасив от 0.12 преди втория манш е шампионката от гигантския слалом от Пекин Сара Хектор (Швеция).
Една от огромните фаворитки за златото през днешния ден Микаела Шифрин, олимпийската шампионка в дисциплината от Сочи 2014, записва втори следващ неуспех на Игрите в Китай. Както и в гигантския слалом в понеделник американката позволи неточност още в самото начало на трасето и пропусна врата. Така тя освен не съумя да се възползва оптимално от обстоятелството, че първият манш бе правилен от нейния треньор Майк Дей, само че и остана с празни ръце от двете си коронни дисциплини. 
Вторият манш, който започва в 7:45 часа българско време ще бъде правилен от треньора на Петра Влъхова – Мауро Пини. Словачката, която завоюва дребния бистър глобус в дисциплината в Световната купа този сезон, също не сподели типичната си форма в първото втурване и даде осмо време, на 0.72 зад лидерката Дюр, макар че не позволи никакви забележими неточности. На 0.06 преди Влъхова е и международната шампионка от Кортина д`Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер (Австрия), която позволи няколко дребни грешки в заключителните порти.

Във втория манш по-късно присъединяване ще вземат всички финиширали първото втурване, като топ 30 още веднъж ще започват първи в извърнат ред, след което на старт ще застанат и останалите състезателки във прогресивен ред.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР