Единствената алтернатива след ротацията е Мария Габриел, освен министър-председател, да

...
Единствената алтернатива след ротацията е Мария Габриел, освен министър-председател, да
Коментари Харесай

Желязков унижи жестоко Лена: Каква е тя!? Лица, които не участват в срещи, не могат да правят оценки

Единствената опция след ротацията е Мария Габриел, с изключение на министър-председател, да продължи да извършва функционалностите на външен министър. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред bTV.
„ Политическа партия, с относителната си тежест от 36 представители, сложиха изискване с изключение на вицепремиер, акад. Денков да е и външен министър, което опонира със съглашението ни. Трябваше да бъде министър на образованието и вицепремиер. До момента единственото изрично име посочено и излъчено от ГЕРБ е на Мария Габриел “, сподели още той.
Председателят на Народното събрание добави, че ГЕРБ биха дали опция, в случай че ПП-ДБ не желаят Габриел да бъде външен министър.
„ Считаме, че външен министър би трябвало да е Мария Габриел, която да съвместява двете функционалности. Промяната е другаде и тя е смяна в писаните съглашение. Ако стартираме радикално да променяме съглашението, тогава всичко е допустимо и може да достигнем нови висоти на анекси и промени. Няма да отстъпим от нашата позиция, тъй като към този момент е написана “, сподели той.
„ Кабинетът на Борисов е в Народно събрание. Кабинетът на Петков е в Народно събрание. Говорят за формулиране на секрети срещи. Самите участници приказват за тях, не виждам кое е тайното. Това са политически съвещания. Журналистите можете да отсеете кое е метафорично, кое е хиперболизирано и коя е естествената парламентарна процедура “, уточни още Желязков.
Според него няма нищо неестествено в това Борисов, Цонев и Асен Василев да се срещат.
Желязков бе запитан по какъв начин ще разяснява изказванията на Лена Бориславова, че ГЕРБ водят съответни хора от Движение за права и свободи на срещите им.
„ Каква е Лена Бориславова? Аз не мисля, че лица, които нямат качество, можем да разсъждаваме върху казаното от тях, даже като идеолози. Лица, които не вземат участие в срещи и формати, включително и аз, не могат да вършат оценки и изказвания. Това е казано, с цел да се разпръсне сянка и съмнение в политическия развой “, разяснява той.
Попитан би ли могло обединението да стане сред ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, той съобщи: „ Ние не се плашим от коалиция. Според мен сме си в съдружна формула.
Колегите употребиха „ сглобка “, с цел да се отърват от това, което им носи негатив. Ние сме в съдружна формула с поддръжката на Движение за права и свободи. Те обявиха, че няма да вземат участие в изпълнителната власт, което значи, че поддържат политиката на държавното управление, само че без присъединяване с министри. “
Желязков разяснява и визитата си в Украйна.
„ Нашата позиция ясно декларирана със 7 решения в Народно събрание. Не мисля, че ние като страна и то такава, която е страдала в интервалите на своето избавление, не би помогнала на народ, който отстоява правото си на целокупност и суверенитет. Целият либерален свят е на страната на Украйна. Не мога да се сетя за повече от две страни, които са на страната на Русия – Беларус и Северна Корея “, уточни той.
Председателят на Народно събрание разкри, че е отишъл по покана, която да покаже признателност към позицията на България по отношение на войната.
„ Не бях квалифициран за това, че украинците са твърдо решени да отстоят териториалната си целокупност. Те са безапелационни, че няма да седнат да договарят, до момента в който Русия не се отдръпна от окупираните територии. Включително и Крим “, заключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР