Единият изгорял в Шанхай, другият - в САЩЕдиният автомобил Tesla

...
Единият изгорял в Шанхай, другият - в САЩЕдиният автомобил Tesla
Коментари Харесай

Два автомобила Tesla се самовзривиха

Единият изгорен в Шанхай, другият - в Съединени американски щати

Единият автомобил Tesla Model S експлодира на паркинг в Шанхай, а Tesla Model X се самозапали в предградие на Питсбърг, Съединени американски щати. Само за броени часове се случиха два случая засягащи електрическите автомобили на Tesla.

Паркираната в подземните паркинги в Шанхай кола е избухнала, причинявайки вреди на прилежащ автомобил. Изтекли фрагменти в китайската обществена мрежа Weibo демонстрират, че няколко секунди преди гърмежа от колата стартира да излиза бял пушек.

Няма данни какво е предизвикало самовзривяването, само че се спекулира, че става дума за проблем с батериите. От Tesla оповестиха публично, че са пратили проверяващ екип в китайския град.

Междувременно в Съединени американски щати се самозапали различен автомобил на марката - Model X.

Инцидентът се случил в питсбъргското предградие Фокс Чапъл, Пенсилвания, като при него любопитното е, че въпросният автомобил се самозапалва за повторно. Първият случай станал през февруари, само че огънят бил бързо сподавен, а автомобилът на Tesla бил отремонтиран.

Собствениците на злочестата Tesla Model X нямали подобен шанс втория път, тъй като електрическият автомобил им горял в продължение на няколко часа. Този случай не е коментиран от Tesla.

Анализаторите се тормозят, че може да става дума за сериозен проблем с батериите на компанията, който да прилича този със смарт телефона на Samsung Galaxy Note 7. Това би довело до всеобщо евакуиране на коли на Tesla и подмяна на батериите им, което ще нанесе сериозен финансов удар на Илон Мъск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР